Numărul cazurilor de gripă s-a dublat, la Făgăraș. Orele de vizită, reduse la Spitalul Municipal

Conducerea Spitalului municipal Făgăraș anunță instituirea unor măsuri preventive, după ce numărul cazurilor de gripă a început să crească rapid.

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă s-a dublat în doar câteva zile, față de săptămâna trecută când au fost 12 cazuri. În fiecare zi sunt înregistrate 5-6 cazuri de gripă, potrivit directorului medical Mihaela Pandrea.

Vizitele celor care vin din exterior sunt reduse la cel mult o oră pe zi, pentru evitarea contaminării persoanelor internate. Măsurile au fost dispuse de Direcția de Sănătate Publică Brașov, la cererea Ministerului Sănătății.

„Pacienții să se prezinte la spital doar dacă au o urgență majoră, deoarece numărul infecțiilor a crescut destul de mult în ultima săpotămână și nu vrem să fie un motiv în plus pentru înmulțirea virusurilor. Vizitatorii pot să vină într-un interval de o oră, nu mai mult, pe secțiile unde au bolnavii. Vor intra cu halat, măști și, în prealabil, să își dezinfecteze mâinile”, a declarat Mihaela Pandrea.

Victoria Federal IFN
Demgy
Spalatoria Aqua Carpet
Sumi Agro - Zetanil
Florian Shaorma

Județul Brașov nu se confruntă cu o epidemie de gripă, declara șeful Direcției de Sănătate Publică Braşov, Lavinia Buvnariu, la sfârșitul săptămânii trecute. În stoc mai sunt 1.000 de doze de vaccin antigripal, din cele 20.060 primite, iar Ministerul Sănătăţii a solicitat o situaţie a numărului lor. Aceasta este în lucru, pentru că nu toţi medicii de familie au trimis necesarul, potrivit directorului DSP.

În schimb, România este în pragul unei epidemii, potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns luni la 23, la nivel național, conform datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultimele trei persoane care au murit sunt din București, Gorj și Prahova. Cei trei pacienți aveau probleme medicale şi nu erau vaccinați antigripal.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie