Nuntă fără costuri pentru doi tineri săraci din Țara Făgărașului

Doi tineri din Veneția de Jos vor primi în dar nunta pe care și-o doresc, dar nu o pot avea din cauza sărăciei și a lipsei locurilor de muncă în zonă.

Părinți a cinci copii, aceștia nu își permit efortul financiar de a fi o familie în fața lui Dumnezeu sau a statului. O fundaţie braşoveană îi va sprijini cu absolut tot ce au nevoie, potrivit site-ului Mitropoliei Ardealului.

Rochie de mireasă, costum de mire, inele și costul pentru încheierea actelor la starea civilă. Chiar și costurile meniului pentru invitați vor fi asigurate de Fundaţia „Bucuria darului”. Astfel, viitorii miri îi vor putea invita la evenimentul vieții lor pe toți cei la care se gândesc.

„Ne dorim să îi sprijinim pe cei doi să intre în rând cu lumea şi să devină o familie adevărată. Nu vrem doar să îi obișnuim să primească, ci încet, încet să reuşească să se ridice singuri din sărăcie, iar apoi să trăiască decent. Doar acesta este scopul nostru şi al oamenilor care susţin activităţile fundaţiei noastre”, declară Sânziana Vatră, voluntarul fundaţiei braşovene.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari
Biserica se implică

Mai mult, parohia ortodoxă din Veneția de Jos se va ocupa de oficierea slujbei de cununie și de botezul micuţilor, scutindu-i de taxe. Condusă de preotul Alexandru Socaciu, aceasta va mai asigura gratuit și localul din incinta Căminului Cultural din sat, pentru petrecerea de după.

„S-a tot spus că Biserica nu se ocupă de situaţii reale de criză, ci de un referendum fără valoare. Iată că prin oamenii aceştia putem să ne străduim să demonstrăm contrariul, mai ales că avem un impresionant sprijin. Nu pot decât să fiu veşnic recunoscător Fundaţiei Bucuria Darului din Braşov pentru tot sprijinul pe care-l dau acestor familii şi tuturor binefăcătorilor adunaţi spre mai binele nostru al tuturor. De asemenea, ştim că în spatele tuturor acestor instituţii şi oameni stă o familie din sat, care, de-a lungul timpului s-a stabilit în Braşov, dar care doreşte să îşi păstreze discreţia pentru a nu pune accent pe oameni, ci pe «daruri» pentru o lume mai bună”, spune preotul Socaciu, potrivit sursei citate.

Nunta anului din Țara Făgărașului va avea loc la sfârșitul acestei luni. Cel puţin încă două cupluri vor fi susţinute să îşi oficializeze anul acesta căsătoriile atât legal, cât şi religios.


Apreciază
Distribuie