#Nusuntețisinguri – o campanie împotriva violenței în școli

Ministerul Educației reacționează cu o campanie de sprijinire a elevilor, ca urmare a cazurilor repetate de violență din ultima perioadă din școlile din România.  „#Nusuntețisinguri. Împreună oprim violența din școli” se adresează direct elevilor, profesorilor și consilierilor școlari.

Elevii care au fost victime ale violenței verbale, fizice sau psihologice, elevii care au avut derapaje comportamentale, dar și profesorii sau consilierilor școlari sunt cei cărora Ministerul Educației le transmite mesajul „Nu sunteți singuri” și faptul că școlile sunt spații sigure în care violența este de netolerat.

„#Nusuntețisinguri este deviza pe care invităm să o preia școlile, mediul ONG, asociațiile de elevi și de părinți care să realizeze postări și acțiuni prin care să susțină importanța combaterii violenței în mediul școlar.

Dezaprobăm orice act de violență fizică, verbală, psihologică și considerăm esențial ca elevii care au dat dovadă de un comportament violent să beneficieze de consiliere adecvată, iar familia și școala să depună toate eforturile, astfel încât manifestările violente să nu se mai repete”, se arată în comunicatul instituției.

În cadrul campaniei, Ministerul Educației va populariza, prin intermediul rețelelor sociale, o serie de noțiuni elementare despre tipurile de violență, cyberbullying, utilizarea rețelelor de socializare, drepturile și obligațiile elevilor, Rolul Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională și al Poliției „Siguranță Școlară” etc.

În plus, vineri,  11 noiembrie, începând cu ora 12:00, Ministerul Educației a invitat la dezbatere, în sistem videoconferință, reprezentanții inspectoratelor școlare și ai Centrelor de Resurse și Asistență Educațională, pentru a discuta despre îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul prevenirii violenței în mediul școlar și identificarea unităților de învățământ cu risc major de producere a actelor de violență.


Apreciază
Distribuie