O femeie din județul Brașov, suspectată de infectare cu varianta Omicron a virusului pandemic

Ministerul Sănătății a anunțat că la două dintre cele trei persoane testate pozitiv după sosirea din Africa de Sud există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Una dintre acestea este din județul Brașov.

O femeie de 48 de ani, din județul Brașov, s-a numărat printre persoanele repatriate marți, 30 noiembrie, din Africa de Sud. La testarea realizată pe aeroport, persoana respectivă a avut rezultat pozitiv, a declarat Sandu Ganea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov.

Femeia a fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului în astfel de situații, la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.

Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2.

Sezar Forest
Fifth Avenue - locuri de munca
Monumente funerare
Spalatoria GPC

Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2 la persoana din Brașov depistată pozitiv”, a mai spus Ganea.


Apreciază
Distribuie