Operatorul de pe Aeroportul Brașov s-a răzgândit, nu mai suspendă zborurile

foto: bunaziuafagaras.ro

Compania DAN AIR a anunțat marți că va continua în cele din urmă zborurile pe Aeroportul Brașov, deși luni spunea că intenționează să le suspende, din cauză că nu pot opera în siguranță zboruri pe/de pe aeroportul recent inaugurat. Informația a fost confirmată și de Consiliul Județean, într-un comunicat de presă comun cu Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”.

„Salutăm decizia companiei DAN AIR de a continua să opereze cursele aeriene pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav! […] Suntem un aeroport nou, iar programul anunțat inițial și pentru care am fost certificați de AACR a ținut cont de toate resursele avute la dispoziţie şi de considerentele de siguranţă.

Am inițiat discuții cu operatorii aerieni, astfel încât pe viitor să se poată flexibiliza programul, dar nu e ceva care se poate face peste noapte. Sunt reglementări europene pe care și aeroportul, și companiile aeriene, și ROMATSA trebuie să le respecte astfel încât să fie asigurată siguranța pasagerilor.

Regretăm situația creată între DAN AIR și ROMATSA, dar suntem convinși că se pot găsi soluții lucrând împreună, cu bună credință, toți cei care suntem interesați în buna funcționare a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Sunt în continuare zboruri programate pe aeroport, avem discuții și cu alte companii aeriene care vor începe operarea. Înainte de deschidere era dificil să convingem că suntem o destinație viabilă, însă acum există certitudini, avem un aeroport deschis, cu servicii la standardele cerute de regulamentele europene”, se arată în comunicatul de presă.


Apreciază
Distribuie