Ora 13 | Sub 1000 de făgărășeni prezenți la urne

Prezență scăzută la vot în Făgăraș, sâmbătă, la ora 13. Din persoanele cu drept de vot, 2,61% și-au exprimat opțiunea. 

UPDATE

Rezultatele după prima zi (ora 21), AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

837 de făgărășeni s-au prezentat la urne, din cei 31.964 de alegători înscriși pe listele permanente ale Biroului Electoral Central (BEC).

793 sunt votanți înscriși pe listele permanente, iar 44 figurează pe listele suplimentare. Până la această oră, nimeni nu a cerut urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot.

Monumente funerare
Mobila SH
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
Victoria Federal IFN
Demgy
Firma servicii renovare

Cea mai scăzută prezență, 1,37%, a fost înregistrată la una dintre secțiile aflate la Colegiul „Aurel Vijoli”. La polul opus se află secția de la Școala Generală nr. 1, cu o prezență la urne de 3,69%.

Aceeași situație este și la nivel național. 2,54% dintre români și-au exprimat votul până la ora 13.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov atrage atenția populației asupra infracțiunilor electorale. Cei care vor vota fără să dețină acest drept sau vor vota de două sau mai multe ori, sau în mai multe secții, riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Persoanele care introduc în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător riscă aceleași pedepse. În cazul acestui referendum, fiecare alegător are dreptul la un singur buletin de vot.

O singură excepție în țară există doar în Olt, unde autoritățile vor să schimbe denumirea județului și fiecare persoană are dreptul la două buletine de vot diferite.


Apreciază
Distribuie