Ora 16 | 3,67% prezența la vot, în Făgăraș

1.176 de cetățeni s-au prezentat la urne, în Făgăraș, din cei 31.964 de alegători înscriși pe listele permanente ale Biroului Electoral Central (BEC), sâmbătă până la ora 16. La nivel național, 3,78% dintre români și-au exprimat votul.

UPDATE

Rezultatele după prima zi (ora 21), AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Din totalul celor din Făgăraș, 1.108 sunt votanți înscriși pe listele permanente, iar 68 figurează pe listele suplimentare. Nimeni nu a cerut urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot până acum.

Cea mai scăzută prezență, 1,8%, a fost înregistrată la secția 211, aflată la Colegiul „Aurel Vijoli”. Cea mai ridicată prezență, 5,5%,  s-a înregistrat la secția 200 de la Fundația Culturală „Negru Vodă”.

Firma servicii renovare
Florian Shaorma
Sumi Agro - Mospilan
Amanet King Onix
Mobila SH

La nivelul județului Brașov, 4,07 % dintre alegători au fost la urne, în timp ce în județul Sibiu au fost 2,96%.

Pentru validarea referendumului, 30% dintre români trebuie să se prezinte la vot.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov atrage atenția populației asupra infracțiunilor electorale. Cei care vor vota fără să dețină acest drept sau vor vota de două sau mai multe ori, sau în mai multe secții, riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Persoanele care introduc în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător riscă aceleași pedepse. În cazul acestui referendum, fiecare alegător are dreptul la un singur buletin de vot.


Apreciază
Distribuie