Oraşul nostru consumă apă din 12 puţuri

Făgăraşul cosumă apă din 12 puţuri! La cele trei fronturi de captare a apei de la Iaşi, Hurez şi Pojorta există 30 de puţuri. Atât puţurile, cât şi conducta de aducţiune, care aduce apa până în oraşul nostru, vor intra în curând în reabilitare. Conducta are o lungime de 10,6 km.

Contractul pentru reabilitarea acestora a fost semnat în noiembrie 2013 şi lucrările nu au început încă în teren pentru motivul că firma Hidroconstrucţia Sebeş s-a angajat să facă şi proiectele tehnice, nu numai reabilitarea propriu-zisă.

La această oră constructorul lucrează la documentaţiile tehnice, iar când ele vor fi finalizate, va începe efectiv lucrarea.

Puţurile au o adâncime de 50 de metri, dar nivelul de la care se extrage apa este de 20 de metri, chiar dacă anul trecut a fost secetă. Pentru consumul din Făgăraş se lucrează în medie cu 12 puţuri simultan, din toate cele trei captări, precizează ing. Vasile Manta, directorul sucursalei făgărăşene a SC Apă Canal Sibiu SA.

Mobila SH
Monumente funerare
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki

În oraşul nostru se consumă 54 de litri de apă pe secundă. Lucrările de reabilitare a conductei de aducţiune şi a celor 30 de puţuri costă 12,5 milioane de lei fără TVA.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie