Panouri cu specii de animale şi plante

Clubul Copiilor Victoria

Clubul Copiilor Victoria

Francezii ajută Clubul Copiilor de la Victoria să monteze panouri cu specii de animale şi plante pe traseul Victoria – Drăguş – Sâmbăta – Cabana Sâmbetei – Fereastra Mare. Clubul a primit aparatură cu care să facă fotografiile pentru panouri, iar montarea primului dintre acestea s-a făcut chiar în curtea instituţiei de învăţământ. Totul a fost posibil în urma unui parteneriat între oraşele Victoria şi Chevilly-Larue din Franţa.

„Au fost donate Clubului Copiilor un aparat foto performant în valoare de 2.000 lei şi un calculator cu imprimantă color pentru poze în sumă de 3.500 lei. De asemenea, a fost finanţată cu 3.500 lei realizarea a 6 panouri, care includ speciile de plante şi animale din zonă, fiind evidenţiate şi cele protejate. Aceste panouri vor fi montate începând din curtea Clubului Copiilor din oraş şi până în Fereastra Mare de la Sâmbăta de Sus, la altitudinea de 2.125 metri”, spune prof. Olimpia Beca, preşedinta Asociaţiei Victoria-Chevilly-Larue.

Fiecare panou arată speciile de plante şi animale de la altitudinea la care va fi montat. Adică ce animale trăiesc şi ce plante cresc la nivelul oraşului Victoria, ce specii trăiesc la altitudinea la care se află cabana de pe Valea Sâmbetei etc. Toate panourile vor fi montate până la 15 octombrie.

Reno Depo
Amanet King Onix
Agromar
Florian Shaorma
Mobila SH
Spalatoria Aqua Carpet

În plus de asta, Asociaţia condusă de Olimpia Beca a ajutat şi ea Clubul prin oferirea unei maşini profesionale de spălat prevăzută cu uscător, în sumă de 2.200 lei. În incinta Clubului există 5 dormitoare care se folosesc pentru cazarea copiilor din toată ţara care vin la concursuluile organizate anual de Clubul Copiilor de la Victoria, iar maşina este numai bună pentru spălarea lenjeriilor de pat.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie