Parc de aventură la Drăguş

Vineri, 6 iunie, se deschide oficial primul parc de aventură în natură din zona Făgăraşului. Este vorba de Aventura Parc Drăguş, un parc de aventură, care pune la dispoziţia iubitorilor de distracţii şi de adrenalină mai multe facilităţi, printre care trasee de aventură – „căţărare în copaci” cu trei nivele de dificultate, minigolf, tir cu arcul, tir cu arma cu lunetă, tir cu pistolul, dar şi un panou de escaladă.

Ca agrementul şi aventura să prindă contur în zona noastră, era nevoie şi de un antreprenor, de un om care să vină cu ideea şi să o pună în practică. „Parcul de aventură a fost construit în urma cererii de activităţi recreative în zona Făgăraşului. Oamenii, în general, dar în mod special turiştii, au nevoie de mai mult de un loc unde doar să doarmă şi să mănânce. Ei trebuie să se distreze, să aibă parte de aventură şi de distracţii. Doar aşa nu se plictisesc”, spune Alexandra Cota, dezvoltatorul parcului de aventură din zona turistică a Drăguşului.

Aventura Parc Drăguş este amplasat la 24 km de municipiul Făgăraş, la 8 km de Oraşul Victoria şi doar 1 km de Mănăstirea Sâmbăta de Sus. „Rezervă-ţi timp pentru distracţie! Echipa noastră îşi motivează activitatea prin ambiţie, oferă momente unice şi pline de distracţie. Natură, distracţie şi relaxare!“, sunt sloganurile dezvoltatorului.

În ce constă aventura?

Aventura Parc 2Pasionaţii de aventură în natură au la dispoziţie trei trasee de dificultate progresivă pentru copii şi pentru adulţi, dintre care un traseu de tiroliene. Aceste aventuri, vor putea fi experimentate de toţi membrii familiei care vin la munte pentru relaxare şi voie bună.

Potrivit Alexandrei Cota, traseele au elemente de siguranţă şi sunt accesibile atât pentru cei experimentaţi, cât şi trasee pentru începători.
„Pentru cei mai experimentaţi, sau pur şi simplu pentru curajoşi, punem la dispoziţie panoul de escaladă. Panoul îndeplineşte toate normele de siguranţă, iar cei care vor încerca escalada pentru prima dată le oferim şi instructaj. O noutate o constituie traseul compus exclusiv din coborâri în tiroliană cu o lungime totală de 500 m. Acesta poate fi parcurs de orice turist indiferent de greutate sau vârstă, deoarece nu necesită efort mare la utilizare. Fiecare traseu are o anumită treaptă de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifică, iar siguranţa este mereu pe primul loc”, explică Alexandra Cota.

Cei pasionaţi de crosele cu care se practică golful ca sport şi ca relaxare, au la dispoziţie o zonă de mini-golf amplasată în pădure pe lângă arbori, care în acest moment este prevăzută cu patru piste. Până la sfârşitul lunii iunie va fi gata circuitul integral de 12 piste/găuri.

Primaria Soars - Pasti 2024
Agromar
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
JTTI

Şi pasionaţii de tir cu arma sau cu arcul vor avea la dispoziţie mai multe panouri de tragere în care să-şi exerseze precizia şi să-şi dezvolte performanţele. „Tot noi punem la dispoziţia turiştilor instrumentele necesare, inclusiv arme şi ţinte. De asemenea, un instructor îi va supraveghea pe turişti şi le va explica începătorilor cum să reuşească să fie buni ţintaşi”, a spus antreprenorul.

Cât costă aventura?

Conform organizatorilor, preţurile sunt pentru toate buzunarele. De exemplu, alunecarea simplă în tiroliană peste râu după un traseu Aventura Parc costă 5 lei, iar cel mai scump este tir cu pistolul, pentru care se plăteşte 30 de lei dacă se trage cu 60-100 de bile. Pentru 30 de minute de minigolf turistul va scoate din buzunar aproximativ 25 de lei. Aventura Parc 3

Parcul de aventură este supravegheat în permanenţă , iar la orele de vârf de nu mai puţin de şase instructori sunt prezenţi în parc. Ei vor fi cei care se vor ocupa şi de turiştii care vor să-şi pună în valoare „calităţile de zmei”, după cum s-a exprimat Alexandra Cota. Pentru aceştia organizatorii au la dispoziţie un traseu mai dificil.

„Ceea ce inaugurăm oficial pe 1 iunie nu va rămâne definitiv în această formă. Ne-am propus să dezvoltăm parcul de aventură cât mai mult, vrem să ajungem la cinci trasee anul acesta, dar şi să îmbunătăţim celelalte activităţi. Aceasta şi din cauza cererii mari pe care o avem. De exemplu, în perioada Paştilor, cât şi de 1 mai, au venit mai mulţi turişti decât am estimat iniţial. De aceea oamenii din zonă, mai ales proprietarii de pensiuni, ne-au felicitat pentru ceea ce am realizat aici, iar toate lucrurile astea îmi dau încredere în viitorul investiţiei”, a mai spus Alexandra.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie