Parc fotovoltaic şi la Sâmbăta de Sus

Primaria Sambata de Sus

Primaria Sambata de Sus

Investiţiile străine iau avânt în zona noastră. După ce la Ucea două firme din afara ţării s-au pus pe construit parcuri fotovoltaice, iată că figura se repetă şi la Sâmbătă de Sus. Nemţii sunt interesaţi să producă energie electrică pe o suprafaţă de 22 de hectare situată la ieşirea din comună, pe partea dreaptă, înspre Drăguş.

„Am încheiat deja contractul cu firma din Germania prin care i-am concesionat 22 de hectare situate în apropiere de o reţea electrică, aceasta fiind din câte am înţeles o condiţie aproape obligatorie pentru construcţia parcului. Nemţii au venit în zonă şi au văzut mai multe amplasamente în comunele învecinate, au ales în cele din urmă terenul de la Sâmbăta şi şi-au exprimat intenţia să finalizeze investiţia până în toamnă,” explică edilul Vasile Andreaş.

În contul terenului concesionat pentru o perioadă de 25 de ani, autoritatea publică va primi o redevenţă anuală de 450 de euro la hectar. Asta înseamnă că bugetul primăriei va câştiga în jur de 10.000 de euro în fiecare an, vreme de un sfert de secol.

Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Shigeki
Mobila SH
Monumente funerare
Reno Depo
Proaspat Alb
Demgy

(Cristina Cornilă)

 


Apreciază
Distribuie