Părinții au învins Inspectoratul Școlar. Clasa de germană de la Doamna Stanca nu va fi desființată

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a pus în pericol existența secției de germană de la Colegiul Național Doamna Stanca, în urma unui ordin al ministrului Educației. Părinții au învins, însă, pentru că au luat atitudine. 

Conducerea ISJ Brașov a decis prin vot secret ca două clase să fie desființate, la nivelul liceelor din Făgăraș. Una de la Colegiul Național Doamna Stanca, iar cealaltă de la Colegiul Aurel Vijoli. Asta după ce ministrul Ecaterina Andronescu a dat un ordin pentru crearea mai multor locuri la școlile profesionale.

Astfel, Consiliul de Administrație al Colegiului Național Doamna Stanca a decis să desființeze clasa a 9-a cu predare în limba germană. Vestea i-a revoltat pe părinții elevilor, care au solicitat conducerii, ieri, în fața unității de învățământ, să revină asupra deciziei. La discuții a fost prezent și primarul Gheorghe Sucaciu, pentru a susține necesitatea continuării studiilor în limba germană.

În urma scandalului iscat, Consiliul de Administrație al Colegiului Național Doamna Stanca a revenit asupra deciziei, luni seara, și a hotărât să fie comasate două clase în care se învață în limba română: una cu profil uman, iar cealaltă cu profil real. Așadar, în anul școlar 2019-2020, absolvenții de gimnaziu se vor putea înscrie la una din cele trei clase disponibile: Limbă germană, Științe sociale sau la comasată Filologie și Științele naturii.

Moveos Fagaras_11.22
Demgy - locuri de munca
La Turcu
Proaspat Alb
Monumente funerare

În Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Județean s-a votat secret în privința liceelor unde să fie desființate sau comasate clasele. A recunoscut chiar șeful instituției, Ariana Bucur, într-o conferință de presă la care au participat doar câțiva jurnaliști. Restul presei a aflat de organizarea acesteia cu doar 5 minute înainte, astfel că nu a putut fi prezentă.

Ordinul ministrului Ecaterina Andronescu și votul secret din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brașov au afectat și alte licee din județ. La nivelul municipiului Făgăraș s-au mai tăiat clase la Colegiul „Aurel Vijoli”, iar în orașul Victoria la Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat”. În compensare vor fi create altele pentru învățământul profesional.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie