Pasionații de ciclism, invitați la Carpathia Bike Tour – ediția Cobor

Evenimentul se desfășoară sâmbătă, 18 iunie 2022, pe un traseu de 80 de km și  pornește de la Cetatea Rupea

Fundația Conservation Carpathia și Ferma de Biodiversitate Cobor organizează Carpathia Bike Tour, ediția Cobor, un eveniment de ciclism care promovează mișcarea pe bicicletă, într-o zonă cu o biodiversitate unică în țară, Colinele Transilvaniei.

Participanții vor descoperi farmecul Colinelor Transilvaniei, valorile culturale și istorice ale acestora, vor merge de la Cetatea Rupea prin vechi sate săsești și pe lângă biserici fortificate până la Cobor, un sat transilvănean de sec. XIII.

Cobor este o localitate izolată, cu populația în declin, în care Fundația Conservation Carpathia dezvoltă un proiect de conservare a biodiversității și management durabil al pășunilor, promovând totodată eco-turismul în cadrul gospodăriilor pe care le-a readus la viață, într-un proces de restaurare.

Fiind la jumătatea traseului, la Ferma de Biodiversitate Cobor, cicliștii se vor bucura de gustul gulașului gătit la fermă, se vor energiza cu socată și siropuri de sezon și vor intra în atmosfera vechiului sat.

Pentru o experiență completă, la Carpathia Bike Tour am pregătit și un tur la caii aflați în pensiune, vizita la ferma care adăpostește peste 100 de vaci din specia sură de stepă, precum și canisa cu Ciobănești Carpatini pe care fundația îi crește pentru a-i dona fermierilor în procesul de prevenție a conflictelor cu animalele sălbatice”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Pe traseul de întoarcere, cicliștii vor mai putea vedea una dintre pășunile de stejari seculari; pe o rază de 20 de km în jurul Coborului se află cinci dintre cele mai mari pășuni de stejari din România.

Moveos_2
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Husqvarna

Tura se va încheia cu vizita Cetății Rupea, un complex arhitectonic deosebit, utilizată încă din preistorie și folosită până în secolul al XVIII-lea.

Evenimentul se adresează pasionaților de bicicletă care obișnuiesc să facă ture pe distanțe mai mari, care apreciază experiențele pe care le oferă traseul mai mult decât viteza.

Numărul de locuri la eveniment este limitat la 70 de participanți. Suprafața traseului este asfaltată în proporție de 90%; diferența de nivel: 518 m

Detalii și recomandări, aici.

Taxa de participare este 75 de lei, iar înscrierile se fac aici.


Apreciază
Distribuie