Pe jos dimineaţa la şcoală

De astăzi la Făgăraş funcţionează „autobuzul pe jos” pentru elevii care vor să vină la şcoală într-un mod inedit. Autobuzele pe jos sunt conduse de şoferi voluntari, au staţii de plecare, au staţii de oprire şi au staţii de sosire. Sunt patru trasee distincte pe raza oraşului, iar şoferii voluntari sunt de fapt educatoare.

  „Patru voluntari care şi-au stabilit traseele şi staţiile de oprire sunt la dispoziţia părinţilor şi copiilor pentru a veni pe jos la şcoală. Copilul are în această lună ocazia să vină în siguranţă la şcoală pe jos,” spune Dacia Săpătoru din cadrul Primăriei Făgăraş, iniţiatoarea acestui proiect.

Cel mai lung dintre trasee porneşte din faţa magazinului Multipoll la ora 7.20 şi ajunge la Colegiul ,,Doamna Stanca” la ora 7.50. Un alt traseu pleacă de la intersecţia străzilor Parcului cu Negoiu la 7.45 şi ajunge la Şcoala nr. 7 la ora 7.50. Al treilea traseu începe în faţa magazinului Penny la 7.40 şi ajunge la 7.50 la Şcoala nr. 2. Ultimul autobuz pe jos se formează în faţa restaurantului Transilvania la 7.35 şi ajunge la 7.50 la Şcoala nr. 1. Autobuzele vor funţiona numai în luna martie.

TMF Copy Center
Monumente funerare

Toţi elevii, indiferent că sunt la şcoala primară sau la liceu, pot face parte din grupul de călători din autobuz.


Apreciază
Distribuie