Aparatură la Boli Infecţioase

Sectia de Boli infectioase

Ministerul Sănătăţii îşi face „pomană” cu Spitalul „Dr. Aurel Tulbure”! Conducerea unităţii şi reprezentanţii Primăriei au încercat în repetate rânduri să obţină aparatură pentru spital, fie şi second, dar până acum Ministerul Sănătăţii nu s-a lăsat înduplecat.

Ultima încercare se pare că a fost cu noroc pentru Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, care va beneficia de aparatură şi ceva renovări în sumă totală de 3,6 miliarde. Cu o condiţie: din toată această sumă, care vine de la Minister, un procent de 5% trebuie să fie contribuţia municipalităţii.

„Eu zic să nu mai stăm pe gânduri şi să adoptăm o hotărâre de consiliu local prin care să arătăm că suntem de acord să punem cele 5 procente, pentru că în Secţia de Boli Infecţioase nu s-a mai cumpărat aparatură din 1971,” şi-a exprimat părerea consilierul local Ion Mehedinţu, la ultima întâlnire a Legislativului. Aleşii locali au fost de acord pe loc, aşa că Primăria va scoate din bugetul local 180 de milioane de lei vechi pe care îi va adăuga la banii ce vor veni de la Minister şi va cumpăra cele necesare.

Moveos
Monumente funerare
Agromar
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare

Printr-o notă venită de la Ministerul Sănătăţii, autorităţile au aflat că le-au fost aprobate următoarele: un aparat Röntgen, alte aparate automate de developat pentru Röntgen, înlocuirea tâmplăriei cu geamuri termopane, schimbarea covorului de pvc din saloane şi igienizarea clădirii. Toate sunt pentru Secţia de Boli Infecţioase, iar solicitarea municipalităţii a fost cu mult mai vastă. Dar calul de dar nu se caută la dinţi…  Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie