Pensia mărită, problemă la subvenţia la încălzire

De la 1 februarie pensionarilor li s-au mărit pensile cu 4 procente conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului. Din această cauză ei pot să nu se mai încadereze la aceeaşi rubrică din grila ajutorului de încălzire. Toate familiile care au pensionari în componenţă şi au solicitat ajutor la încălzirea locuinţei, precum şi pensionarii care sunt ei înşişi titularii cererii de ajutor, trebuie să meargă la Serviciul de Asistenţă Socială să declare noile pensii.

„Rugăm pensionarii care sunt titulari şi beneficiari ai ajutorului de încălzire a locuinţei să vină la sediul SPAS Făgăraş din Tudor Vladimirescu, nr. 8, până în data de 18 martie pentru a ne aduce cupoanele de pensie din luna februarie şi pentru a depune o nouă cerere în care să se regăsească veniturile mărite,” spune Mihai Ionescu de la Serviciul de Asistenţă Socială.

Valencia
Monumente funerare
Amanet King Onix
La Turcu
Firma constructii

Dacă vârstnicii sau familiile acestora nu declară pensile mărite, iar acest lucru va fi descoperit ulterior în urma anchetelor, Serviciul de Asistenţă Socială este obligat să recupereze sumele aferente lunii martie şi primite cu titlu de subvenţie la încălzire. Dacă de exemplu un pensionar a primit până la 1 februarie o pensie de 613 lei (pragul fiind de 615 lei) şi primea un ajutor de 19 lei pentru căldură, iar după 1 februarie pensia lui s-a mărit la 640 de lei, de la această dată nu mai are dreptul la subvenţie pentru că a depăşit pragul impus de lege. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie