Persoană prinsă în flagrant cu cocaină, în Făgăraș. 1 Kg de cannabis, descoperit la percheziții

foto: DIICOT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict și, ulterior, 6 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc și introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc, duminică, 18 septembrie.

foto: DIICOT

Din cercetări a reieșit că, în perioada august – septembrie 2022, persoanele bănuite ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) și de mare risc (cocaină) consumatorilor din județul Brașov.

Astfel, polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au prins în flagrant delict, în municipiul Făgăraș, una dintre persoanele bănuite, în timp ce se întorcea din Italia, având asupra sa 50 de grame de cocaină, destinate comercializării.

Ulterior, la aceeași dată, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și Codlea, în urma acestora fiind descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 1 kilogram de cannabis, precum și 2 cântare digitale, destinate cântăririi drogurilor, în vederea comercializării.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au fost conduse, în vederea audierii, 3 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, față de acestea fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Moveos
JTTI
Spalatoria GPC
Firma servicii renovare
Amanet King Onix
Demgy
Monumente funerare
foto: DIICOT

Cele 3 persoane au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, ulterior, la data de 19 septembrie a.c., fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov și al Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

În comunicatul de presă se precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Apreciază
Distribuie