Persoane rămase blocate în telecabina de la Bâlea Lac

foto: Facebook/ Transfagarasan

Cinci turişti sunt blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac, oprită la pilonul 2 de deasupra Cascadei, miercuri, transmite Agerpres.

Persoanele urmează să fie scoase de personalul operativ al telecabinei, după care vor fi preluate de salvamontişti şi ajutate să coboare din Munţii Făgăraş, până la Bâlea Cascadă, a anunţat Salvamont Sibiu.

Nu este nimeni rănit nimeni, potrivit sursei citate. Nu este pentru prima dată când telecabina s-a oprit cu turişti în ea.

„SPJ Salvamont Sibiu a fost solicitat să intervină pentru preluarea a 5 turişti care au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac. Din primele informaţii, telecabina s-a oprit la pilonul 2 deasupra Cascadei de pe Valea Bâlii. Salvamontiştii vor prelua cei 5 turişti după ce aceştia vor fi lansaţi cu ajutorul sistemelor de salvare de către personalul operativ al telecabinei. Momentan persoanele blocate nu au nevoie de îngrijiri medicale. Salvamontiştii vor însoţi turiştii până la Bâlea Cascadă unde aceştia au maşinile personale”, a transmis Salvamont Sibiu.

Spalatoria Aqua Carpet
Amanet King Onix
Mobila SH
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN

Telecabina de la Bâlea Lac traversează Valea Bâlea din Munţii Făgăraş, pe o lungime de 3.700 de metri. Turiştii se află cu aproximaţie la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, în telecabina oprită.

Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac doar cu telecabina, Transfăgărăşanul fiind închis.


Apreciază
Distribuie