Peste 200 de utilaje au deszăpezit drumurile noaptea trecută

Drumarii din sudul și sud-estul Transilvaniei au încheiat o noapte albă pentru că de luni spre marți, 17-18 ianuarie, a nins intens în centrul țării iar viscolul a creat probleme pe mai multe sectoare de drum administrate de Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

Drumarii au intervenit cu peste 200 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare care au împrăștiat peste 2.300 de tone de materiale antiderapante. A fost nevoie și de îndepărtarea mai multor copaci căzuți pe carosabil după ce au fost doborâți de vântul puternic.

La această oră nu sunt drumuri închise din cauza ninsorilor în centrul țării, dar există în continuare sectoare afectate de viscolul care spulberă zăpada peste carosabil. Tocmai din acest motiv vă rugăm să circulați cu prudență și să adaptați viteza la condițiile de drum”, a transmis DRDP Brașov.

Demgy - tehnician calitate/ metrolog, economist, manager calitate
Monumente funerare
Stihl
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Senchea

Și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă șoferilor să evite să pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)”, se arată în recomandarea IGSU.


Apreciază
Distribuie