Peste 23.000 tone de sare, pregătite pentru deszăpezire, în județul Brașov

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a anunțat că a contractat aproape 90.000 de tone de sare pentru deszăpezirea celor cinci județe din administrare.

Defalcat pe județe, sunt prevăzute următoarele cantități:

  • în județul Brașov – peste 23.000 de tone de sare, care vor fi distribuite la cele 11 districte și puncte de sprijin (stoc actual peste 4500 de tone);
  • în județul Sibiu – peste 14.500 de tone de sare, care vor fi distribuite la cele 9 districte și puncte de sprijin;
  • în județul Mureș – aproape 18.000 de tone de sare, care vor fi distribuite la cele 7 districte și puncte de sprijin;
  • în județul Harghita – peste 20.000 de tone de sare, care vor fi distribuite la cele 13 districte și puncte de sprijin;
  • în județul Covasna – 11.000 de tone de sare, care vor fi distribuite la cele 6 districte și puncte de sprijin;

De asemenea, în depozitele DRDP Brașov mai există un stoc de aproximativ 13.000 de tone nisip, 81 de tone de clorură de calciu și 52 de tone de produs ecologic.

Programul de deszăpezire prevede ca utilajele să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montană și pe 1 noiembrie în restul punctelor. Anul acesta însă, acest program a fost decalat cu aproximativ o lună din cauza temperaturilor deosebit de ridicate și astfel au fost evitate cheltuielile cu staționarea utilajelor. Până acum intervențiile au fost asigurate cu utilajele proprii, susține conducerea DRDP Brașov.

Bursele brancovenesti
Monumente funerare

Pentru deszăpezirea șoselelor, în județul Brașov vor acționa 84 de utilaje, din care 59 de autoutilitare cu lama și răspânditor.

 

foto: DRDP Brașov


Apreciază
Distribuie