Peste 3.000 de elevi brașoveni au susținut BAC-ul la Limba și literatura română. 26 au lipsit

foto: Unsplash / Yustinus Tjuwanda

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, desfășurată luni, 1 iulie, la Limba și literatura română au fost prezenți 3.192 de candidați (peste 99% din totalul candidaților înscriși). 

Proba s-a desfășurat în 13 centre de examen organizate în 14 locații în județul Brașov.

26 de candidați înscriși la examen au lipsit, iar din cei prezenți niciunul nu a fost eliminat astăzi din examen, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Doar căldura a creat disconfort, însă a fost asigurată apă potabilă în toate centrele de examinare.

Pentru un candidat, imobilizat la pat, a fost necesară deplasarea unei comisii speciale pentru susținerea probei de astăzi. 19 candidați cu cerințe educaționale speciale au beneficiat de adaptarea condițiilor de examen (materiale compensatorii, mărirea timpului de redactare a lucrării, modificarea formatului standard a subiectului).

Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile zilnic, pentru fiecare probă scrisă, după ora 15.00 pe site-ul subiecte.edu.ro, postate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

Amanet King Onix
Florian Shaorma
Monumente funerare
Proaspat Alb
BPM - excavatorist
Mobila SH
  • marți, 2 iulie – proba obligatorie a profilului
  • joi, 4 iulie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • vineri, 5 iulie – Limba și literatura maternă.

Lucrările sunt evaluate digitalizat.

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții,:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea   tuturor   probelor  de   evaluare  a   competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.


Apreciază
Distribuie