Peste 5000 de turiști sunt așteptați la Săptămâna Haferland

Cel mai mare festival din România care promovează cultura săsească din Transilvania, a început. La Săptămâna Haferland sunt așteptați peste 5000 de turiști, în perioada 9–14 august 2017. Evenimentul se desfășoară sub sloganul “Tradiții săsești în bucate de poveste!” și își propune să deschidă apetitul turiștilor pentru mâncarea tradițională săsească, dar și rețete locale. 

Festivalul se întinde pe suprafața localităților Archita, Roadeș, Homorod, Viscri, Bunești, Saschiz, Meșendorf, Rupea, Criț și Cloașterf. Oaspeții vor putea participa la brunch-uri cu preparate săsești, concerte în bisericile fortificate și nu numai, la piese de teatru, proiecții de film în aer liber, demonstrații de tradiții populare și la un bal săsesc. Nici cei mici nu sunt neglijați. Aceștia vor putea participa la activități pregătite special pentru ei.

Cei care vor fi prezenți la Săptămâna Haferland se vor putea bucura de zeci de feluri de mâncare. Preparatele sunt pregătite atât de localnici din zonă, cât și de chefi experimentați. Printre “vedetele” culinare care vor putea fi degustate se numără ciorba de borboane, supa de găină cu tăiței de casă, rulada de fașirt, lichiul sau prăjitura cu rubarbă.

Sumi Agro - Shigeki
Monumente funerare
Proaspat Alb
Demgy
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Mobila SH

Cea mai importantă zi se va desfășura în cel mai fierbinte punct al festivalului. Duminică, 13 august, turiștii români și străini vor poposi în satul Criț, unde organizatorii au pregătit un program încărcat: muzică de orga, brunch săsesc cu rețete vechi și preparate redescoperite, activități pentru copii, muzică de fanfară și dansuri, recital de pian și prezentare audiovizuală – “Pe urmele copilului genial din Ardeal, Carl Filtsch”, piesa de teatru “Oglinda… a timpului”, și o combinație captivantă de stiluri muzicale cu Acker Quartet.

Organizatorii evenimentului sunt Fundația Michael Schmidt, împreună cu Fundația Tabaluga, susținute de Fundația Adept și Fundația Mihai Eminescu Trust și asociații ale sașilor din Transilvania. Acestia își propun să impulsioneze turismul în zonă pe tot parcursul anului, nu doar pe perioada festivalului. Se vor organiza constant concerte, evenimente sportive și gastronomice, precum și alte activități care oferă participanților experiențe autentice în satele săsești din Haferland.


Apreciază
Distribuie