Peste 7.600 de cauze în 2013 la Judecătorie

Judecătoria Făgăraş

foto: arhivă

Cei 9 judecători ai instanţei făgărăşene au avut un an aglomerat în 2013 şi au trebuit să facă faţă la nu mai puţin de 7.622 de cauze. Dacă s-ar fi împărţit egal toate aceste dosare, asta înseamnă că prin mâinile unui judecător au trecut într-un an calendaristc 846 de cauze.

sala de judecata a proceselor civile
sala de judecata a proceselor civile

„De la începutul şi până la finalul anului ne-au intrat 6.013 cauze, cu 25% mai mult decât s-au înregistrat în anul anterior. Mai aveam un stoc de 1.609 dosare rămase din anul precedent. Din toate acestea, pot să vă spun că am soluţionat 6.081 cauze”, a explicat judecătorul Cristina Muşinoi, cea care a fost desemnată la începutul acestui an drept noul purtător de cuvânt al instituţiei.

Cele care nu au primit o soluţie în anul trecut, adică 1.541 de cauze, constituie stocul cu care instanţa a intrat în anul 2014. Acestora li se vor adăuga alte mii de dosare pe parcusul lunilor.

Demgy
Mobila SH
Sumi Agro - Mospilan
Reno Depo
Firma servicii renovare
Monumente funerare

Litigiile civile sunt în proporţie covârşitoare la Judecătoria Făgăraş, peste 90% dintre dosare au la bază neinţelegeri de ordin comercial, familial, funciar etc. Doar 500 de procese, dintre cele înregistrate anul trecut, au luat naştere în urma săvârşirii de infracţiuni prevăzute de Codul Penal.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie