Platforma care îi ajută pe români să câștige bani legal fără contract de muncă

foto: observatornews.ro

Peste 300 de români s-au înregistrat pe tichete.anofm.ro pentru a câștiga bani legal, din activități casnice, fără contract de muncă – în prima săptămână de la lansarea platformei. 

Platforma facilitează interacțiunea dintre beneficiar și prestatorul casnic. Orice persoană de minim 16 ani, indiferent că este șomer sau angajat, care vrea să-și suplimenteze veniturile poate alege dintr-o listă de 34 de activități casnice, printre care plimbatul câinilor, realizarea de cumpărături, ori spălarea mașinilor, relatează Europa FM.

Cele mai multe persoane înregistrate ca prestatori casnici – peste 100 – au vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani, urmate de cele între 30-40 ani și între 50-55 ani, iar cele mai multe persoane înregistrate sunt din București, Ploiești, Craiova, Bragadiru, Brașov, Constanța, Piatra Neamț și Timișoara.

Un adult nu poate munci zilnic mai mult de 12 ore, iar un minor – 6 ore. Până în prezent, s-au achiziționat 124 tichete pentru persoane care au preparat hrană, a precizat Ministerul Muncii.

Mobila SH
Sezar Forest - soferi profesionisti
JTTI
Firma servicii renovare
curatare tapiterie
Agromar

Prestatorii casnici pot face cumpărături pentru un beneficiar și curățenie în locuințe, pot îngriji persoane dependente și animale de companie; spăla mașini și grădini, iar pentru asta sunt plătiți cu tichete netransferabile, care se preschimbă în bani și care sunt purtătoare de asigurări de pensie și sănătate.

Platforma IT a devenit funcțională pe 23 aprilie, iar în numai 7 zile s-au înregistrat în sistem 480 de beneficiari casnici și 360 de prestatori casnici, a transmis ANOFM la solicitarea HotNews.ro.


Apreciază
Distribuie