Femeie arestată după ce ar fi incendiat locuinţa unui vecin în noaptea de Paşte

foto cu caracter ilustrativ

O femeie în vârstă de 56 de ani, din Braşov, a fost arestată fiind bănuită că, în noaptea primei zilei de Paşte, ar fi incendiat locuinţa unui vecin, după o petrecere care a avut loc în curtea comună a imobilului pe care îl împărţeau, transmite Agerpres.

Femeia, care locuia într-un imobil tip vagon situat în zona Noua-Dârste şi care era împărţit în patru locuinţe, dintre care una îi aparţinea, a incendiat partea din imobil a vecinului său prin plasarea unei bucăţi aprinse de carton dedesubt, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Conform anchetatorilor, femeia a pus focul pe fondul unor certuri survenite la o petrecere pe care a organizat-o în seara primei zile de Paşte în curtea imobilului, dar şi a unei stări conflictuale mai vechi.

„Persoanele din interior au fost evacuate, însă incendiul a ars pe o suprafaţă de circa 80 de metri pătraţi (…) Se impune menţiunea că inculpata a evacuat-o doar pe persoana cu care nu se afla în stare conflictuală, vecinul direct al acesteia fiind scos din locuinţă exclusiv ca urmare a intervenţiei prompte a organelor de poliţie venite ulterior la faţa locului, care au sesizat starea de pericol pentru viaţa sa”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, Radu Năstac.

Pagubele evaluate în urma incendierii se ridică la circa 29.000 de lei. Femeia este cercetată, acum, în stare de arest, în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de distrugere prin incendiere, după ce, marţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Braşov a admis solicitarea Parchetului şi a emis pe numele acesteia un mandat de arestare pe 30 de zile.


Apreciază
Distribuie