Ploșnițe în căminele Universității Transilvania din Brașov

foto: bzb.ro

Mai mulți studenți au fost mutați din camerele în care sunt cazați, din cauza invaziei de ploșnițe în căminele Universității Transilvania din Brașov. Conducerea instituției academice spune că este un caz izolat, transmite Radio România Brașov.

Tinerii au sesizat administrația campusului de pe Colina Universității. Părinții acestora, care au dorit să-și păstreze anonimatul, au declarat că dezinsecțiile au fost întârziate și studenții au fost evacuați din camerele în care locuiau.

„Ei au fost evacuați din cameră, patru copii redistribuiți în același cămin, în camere diferite. Nici măcar nu s-au gândit că ar fi bine ca ăștia patru să fie puși într-o singură cameră, să fie undeva izolat. Ei au zis că dacă au lăsat toate lucrurile acolo, nu există riscul de a aduce și în alte camere, dar totuși în cameră la ei au ajuns cumva de la cineva, iar în semestrul întâi al acestui an universitar, în camera lor, fiind doar trei în cameră și patru locuri, a fost adus un copil din alt cămin evacuat pentru ploșnițe. Deci problema e de ceva vreme, dar ei nu știu cum să trateze, pentru că tratează foarte superficial. E o problemă care va lua amploare. Deocamdată acasă sper să nu fi adus”, a declarat unul dintre părinți pentru Radio România Brașov.

De cealaltă parte, conducerea universității spune că, în prezent, este un caz izolat, într-un modul din căminul 11, respectiv în două camere și deja s-a intervenit, însă procedura standard presupune mai multe acțiuni, iar în 5 aprilie va fi făcută a treia și ultima dezinsecție din această intervenție. Ba mai mult, conducerea univeristății spune că astfel de dezinsecții se fac planificat periodic, în tot campusul.

„Universitatea face de două ori pe an o dezinsecție planificată, programată, adică se face o dezinsecție în luna aprilie și una în luna septembrie. Indiferent că există probleme, nu există să se facă în mod automat. În plus, anul acesta s-a făcut o dezinsecție suplimentară. De fapt, a început o trecere în decembrie și a continuat, a doua trecere, în toate căminele, în ianuarie. Deci în perioada vacanței izolate au mai fost camere cu o astfel de problemă și, de obicei, cum se reclamă acest lucru, se și intervine. În general, camera este destul de afectată pentru că trebuie scos parchetul, partea de lemn”, spune prof. dr. ing. Daniel Munteanu, prorector cu studenții și legătura cu mediul socio-economic și cultural din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Prorectorul a precizat că firma care face aceste dezinsecții vine în urma unui proces de achiziție publică și intervențiile sunt costisitoare. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov nu au putut fi contactați de jurnaliștii postului de radio pentru a oferi un punct de vedere.

Conform planificării, în vacanța de dinainte de Paște, va fi făcută o campanie de dezinsecție de primăvară.

Apreciază
Distribuie