PNL ,,plus ceva în coadă”!

După 10 ani de la prima încercare de alianţă, liberalii şi democraţii îşi dau iar mâna. Dreapta politică s-a reunit prima oară în 2004 sub forma Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, când cele două formaţiuni au candidat la alegerile locale, legislative şi prezidenţiale din acel an. În 2007 alianţa a devenit nefuncţională. A doua încercare de parteneriat se consumă chiar în acest moment. La Făgăraş reprezentanţii celor două partide se vor întâlni oficial în data de 5 iulie.

Responsabili cu înfăptuirea alianţei în zona noastră sunt Cătălin Cîrje – preşedinte PNL Făgăraş şi viceprimar municipiu şi Ioan Mareş – preşedinte PDL Făgăraş şi consilier judeţean. Sarcina lor este să impună la nivel de teritoriu condiţiile trasate la nivel central de fiecare formaţiune în parte, să facă unele compromisuri când e cazul, să îmbunătăţească relaţiile dintre reprezentanţii partidelor lor în comunele unde există tensiuni.

Cîrje: ,,Ne întâlnim după Congresul PNL”

,,În 28 iulie la Bucureşti este programat Congresul Partidului Naţional Liberal. Atunci şi acolo se vor stabili forma alianţei, numele său, numele candidatului comun la prezidenţiale etc. Ne vom întâlni la Făgăraş cu cei de la PDL după congres, în data de 5 iulie”, spune preşedintele liberalilor.
La nivelul Ţării Făgăraşului există aproximativ 2.500 de liberali cu simpatii şi adeziuni la acest partid.

Primari liberali sunt în: Făgăraş, Ucea, Şinca Nouă, Lisa, Şercaia, Jibert şi Şoarş. Dacă la nivel de muncipiu liberalii sunt într-un mare avantaj politic faţă de viitorii lor parteneri, la nivel rural pedeliştii sunt de pădere că ei predomină.

Mareş: ,,Am avut colaborare bună cu liberalii”alianta -Ioan Mares, presedinte PDL Fagaras

Monumente funerare
TMF Copy Center

,,N-aş putea să vă spun pe loc o cifră a membrilor de partid din zona Făgăraşului. Exceptând municipiul, consider că pe comune sunt mai mulţi democrat-liberali decât liberali. PDL va avea la Bucureşti un Consiliu Naţional de Coordonare programat la începutul lunii iulie. După acesta şi după congresul PNL, ne vom întâlni şi noi la Făgăraş. Vom stabili o direcţie comună pe care mergem, vom sizola problemele dintre partide în comunele în care există aşa ceva… Gândiţi-vă totuşi că până acum am fost în competiţie! Dar chiar şi aşa, mie mi se pare că noi la nivel teritorial am colaborat cel mai bine cu liberalii”, explică preşedintele PDL Făgăraş.

Mareş mai precizează că este de acord ca partidul său să facă unele compromisuri în Ţara Făgăraşului şi chiar să accepte titulatura comună de PNL ,,plus ceva în coadă”. El consideră că va fi o fuziune prin comasare şi nu o alianţă clasică.

Primari PDL sunt în: Victoria, Drăguş, Viştea, Sâmbăta de Sus, Şinca Veche, Recea, Cincu.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie