Poliția poate intra în locuințe fără permisiune

sursa foto: stiridb.ro

Polițiștii vor putea intra fără permisiune în casa oricui, dacă situația o cere.

Oamenii legii primesc mai multe drepturi după ce o nouă lege a fost votată în Parlament. Prin noul statut, poliţiştii au voie să pătrundă în locuinţele private şi fără acordul proprietarilor. Însă, doar în scopul salvării unei persoane sau dacă sunt indicii că, în interior, cineva se află în pericol.

Aceleaşi drepturi le deţin în cazul unei suspiciuni de terorism sau epidemii. Dar și pentru a prinde în flagrant autorul unei infracţiuni. Legea prevede şi prezumţia violenţei asupra poliţistului. Dacă agentul somează o persoană, iar aceasta nu se conformează, polițiștul are dreptul să folosească forţa.

Proaspat Alb
Fantanita Craiesei
Mogaldea Therapy
Second hand & outlet
Amanet King Onix
Florian Shaorma

Şi cetăţenii au drepturi noi. Persoanele conduse la secţii au dreptul la avocat, la un medic, dar şi să îşi anunţe familia înainte, iar durata maximă pentru audierea în birourile poliţiştilor a fost redusă de la 24 la 8 ore până la luarea unei eventuale măsuri.

Legea se află acum pe biroul preşedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare, şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.


Apreciază
Distribuie