Politicienii îi lasă pe elevi fără vacanța de primăvară, din 2024

Ministerul Educației a anunțat, astăzi, varianta finală de calendar pentru anul școlar următor. Vacanța de primăvară din anul 2024 va fi înlocuită de vacanța pentru Paștele Ortodox, decizie diferită de cea agreată de minister cu partenerii din Comisia pentru Dialog Social, potrivit educatieprivata.ro.

Viitorul an şcolar va începe în 11 septembrie 2023, cursurile vor fi finalizate în 21 iunie 2024, iar elevii vor avea vacanță de Paște în perioada 27 aprilie – 7 mai.

Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Monumente funerare
La Turcu
Bricks
Amanet King Onix

„A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanța de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale.

Ordinul prevede:
– durata cursurilor: 36 de săptămâni
– data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
– data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
– săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.
– desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde” în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024. Programele se vor desfășura în intervale de cursuri diferite.
Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educației, după publicarea în Monitorul Oficial”, a transmis ministerul.
„Pentru anul şcolar următor avem o situaţie deosebită. În anul respectiv, avem o distanţă mare între sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe, este cam o lună de zile. În logica împărţirii echilibrate a modulelor, adică să avem un număr de săptămâni comparabile, vacanţa de Paşte pică fix la mijloc. Da, deci există zilele libere legale pentru cele două sărbători, iar vacanţa de primăvară pică undeva la mijloc”, își argumentase ministrul Educaţiei decizia inițială, potrivit sursei citate.


Apreciază
Distribuie