Polițist arestat preventiv după ce a luat mită 8.000 de lei

Un agent de poliție din cadrul IPJ Brașov – Postul de Poliție Ormeniș a primit suma de 8.000 de lei de la o persoană pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu.

Mai exact, polițistul nu a luat măsurile legale și nu a efectuat cercetări într-un dosar penal în care este cercetată persoana care a oferit banii cu titlu de mită, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza.

De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută.

Agentul de poliție a fost arestat preventiv, miercuri, potrivit proc. Adrian Radu – purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Ieri, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane și la sediul unei subunități de poliție, urmate de 3 mandate de aducere a suspecților la sediul structurii de parchet menționate.

 


Apreciază
Distribuie