Pompier al ISU Brașov, membru al grupării care fura biciclete din Germania

foto: bunaziuafagaras.ro

Un angajat al Inspectoratului de Situații de Urgență Brașov ar fi membru al grupării din Șercaia, care a furat biciclete din Germania pentru a le vinde în România.

Un plutonier major de la Secția de Pompieri Zărnești se numără printre cele 8 persoane care au fost ridicate cu mandat, astăzi, de către luptătorii de la trupele speciale.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au descoperit la domiciliul acestuia aproximativ 30 de piese de la bicicletele electrice din Köln, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Alte șapte persoane au fost conduse la audieri şi 55 de biciclete au fost ridicate de oamenii legii, în urma celor 16 percheziții domiciliare care s-au desfășurat, în această dimineață, în locuințe situate pe raza mai multor localități din județ.

Monumente funerare
Bursele brancovenesti

Polițiștii români și nemți am descins și în Șercaia, unde s-ar fi constituit grupul infracțional internațional. Prejudiciul este estimat la 120.000 de euro, potrivit IPJ Brașov.

Presa germană scrie că ramele bicicletelor foarte scumpe au fost ambalate în mare parte în saci și cele mai multe au fost trimise în țara noastră prin intermediul unor companii de transport.

Banda de hoți din Șercaia a intrat în vizorul oamenilor legii în primăvara acestui an, după ce în timpul unui control care a avut loc în sudul Germaniei, polițiștii au observat un șofer care transporta o geantă din plastic cu șase cadre pentru biciclete.


Apreciază
Distribuie