Se poate! Pompierii voluntari din Cobor, acceptați și în Comăna

Voluntarii asociației SISUR, condusă de „Francezul din Cobor”, vor putea interveni de acum și în altă comună din Țara Făgărașului.

Aceștia au încheiat un protocol de colaborare cu autoritățile locale din Comăna, în sfârșit! Decizia este una extrem de importantă, după ce podul de la Crihalma s-a prăbușit anul acesta din cauza inundațiilor. În urma incidentului, salvatorii de la Detașamentul Făgăraș erau nevoiți să ocolească peste 30 de kilometri. În cazul unor intervenții,, timpul ar fi fost foarte mare, iar viețile oamenilor puteau fi puse în pericol.

Decizia vine la doar câteva zile după un alt acord, semnat de primarul comunei Șoarș, și la scurt timp după ce Erwan Joliff a făcut public faptul că primăriile din Comăna, Șoarș și Jibert nu au răspuns la oferta înaintată de el.

„Prin semnarea acestui protocol oficializăm partenariatul nostru pentru a interveni, în sprijinul SVSU Comăna, în caz de situații de urgență, pe teritoriul satelor Crihalma și Ticușu Nou. Durata contractului este de un an și este absolut gratuit. Un an va fi perioada de test în care vom putea adapta mijloacele noastre materiale și umane la aceste noi provocări. Mulțumim conducerii Primăriei Comăna pentru încredere și binevoința de a colabora în beneficiul comunității locale. Este un progres pentru toată lumea și ne bucurăm de acest pas făcut spre normalitate”, mărturisește „Ivor”, cum îl știu sătenii din Cobor.

Salco

Localnicii din satele din Comăna vor putea primi ajutor mult mai repede din partea salvatorilor. Aceștia vor putea interveni pentru stingerea incendiilor, dacă va fi cazul, sau pentru împiedicarea propagării focului până la sosirea pompierilor din Făgăraș.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie