Scandal în comuna Mândra. Primarul, afirmație misogină: „Mai bine ocupă-te de blide”

Circ fără bani într-o comună din Țara Făgărașului, iscat pe Facebook chiar de către primar și adus în atenția publică de USR Făgăraș printr-un colaj foto. Iarba necosită este motiv de umilire publică în comuna Mândra, unde nu există rețea de apă sau de canalizare nici în 2018. 

Primarul Ioan Șerban Taflan este supărat că o localitate din comuna pe care o conduce de 17 ani arată dezastruos din cauza buruienilor și face mai multe afirmații șocante în public.

„Ești o habarnistă, mai bine ocupă-te de blide”, „probabil sunteți chioară” și „impozitul plătit de voi nu acoperă nici măcar costul becului de la poartă” sunt răspunsurile date localnicilor de edilul PSD. Asta după ce oamenii au comentat la mesajul publicat de el în care „îi ceartă” pe doi consilieri locali din opoziție pentru felul în care arată localitatea din care provin, administrată de Primăria Mândra.

„Rușine mare!Satul Rausor are 2 consilieri(cistiga 500 lei pe luna.Pentru ce?)și ce fac? Tot timpul Votează împotriva oricărui proiect de hotărâre chiar și atunci cind comuna primește bani pentru proiecte(pun la dispoziție p v de ședințe),mai mult dacă într-un sat cu 469 de locuitori nu Sint in stare sa întrețină un părculeț (înainte era groapa de gunoi a satului) pentru ce mi ați dat? Primarul trebuie sa facă tot.Aceste sfatoase din sat puteau sa planteze flori arbuști etc.pentu a arată ceva frumos.Eu va promit ca dacă in 2 săptămîni nu va fi cosit(ma întreb cei 2 consilieri au ținut vreodată coasa in mina) voi cosi personal părculețul cu coasa și cu martori”, scrie, printre altele, primarul Taflan.

O localnică nemulțumită de situația în care se află de mai mulți ani, i-a adresat mai multe întrebări edilului: „[…] de când am venit în satul acesta avem o stradă de toată rușinea, deși plătim impozit la fel ca ceilalti locuitori ai comunei (poate chiar mai mult)? Pentru ce să își dea consilierii demisia? Pentru că dvs. de atâta vreme bateți pasul pe loc și trăim într-o comună în care doar se promite și nu de face Nimic? Iar în legătură cu parcul acela de mizerie, a fost un proiect susținut, nu-i asa? Să fie întreținut de consilieri? Pentru care motiv? Aveți asistați sociali… de ce nu-i puneți la treabă?”

Replica primarului a venit imediat: „Impozitul plătit de voi nu acoperă nici măcar costul becului de la poartă…”.

O altă femeie se arată șocată de afirmațiile lui și îl întreabă dacă „Primăria Mândra este proprietatea privată a lui Taflan Ioan Șerban? Domnule primar, deși nu cred că meritați să mă adresez așa, bunurile comunei nu sunt ale dvs., nu sunt la dispoziția bunului dvs. plac, iar opoziția e normală! De asta trăim în democrație! E normal ca oamenii să semnaleze probleme, să se plângă și OBLIGAȚIA DVS. este să le răspundeți, să le explicați, să dați socoteală pt. banii pe care îi cheltuiți, că nu veniți cu bani de acasă. În primul rând ar trebui să vă fie dvs. și mai mare rușine, pentru că spațiile verzi publice sunt în administrarea PRIMĂRIEI și nu a Consiliului Local”.

Happy Feet
Monumente funerare
CTF
Bikeathon 2019

Și această femeie a fost pusă „la punct”. „Ești o habarnista mai bine ocupate (sic!) de blide”, a afirmat edilul din localitatea Mândra.

Discuția a continuat cu un… prieten, nemulțumit și el. În satul Râușor ar fi început lucări pentru realizarea rețelelor de apă și canalizare, numai că „dirigintele de șantier (Ștefan) nu a binevoit să le inspecteze, sunt o rușine. Canale mai sus decât asfaltul. Șanțurile, astupate de mântuială, aduce Râușorul în evul mediu. Domnule primar, cum puteți dormi linistit? Există totuși o explicație: sunt banii cotribuabililor. Nu se face canalizare cu patru lopeti, două ecavatoare și 5 salaori”.

Ioan Șerban Taflan se arată dezamăgit de comentariul bărbatului: „nu mai baga degetele in priza ai răbdare sa vezi cum va ieși pina la final.Nu musca mina celui care….Te salut cred că-mi ești prieten”.

Primarul a revenit cu un mesaj pe rețeaua de socializare în care susține că „am deranjat parlamentari de Mandra. Public doresc sa va spun ca nu regret poate vor înțelege ceva”.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie