Prefectul și primari din Țara Făgărașului vor să schimbe legea fondului funciar

foto: Instituția Prefectului Județul Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, și reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară  (OCPI)s-au întâlnit marți, 11 februarie, cu primari din comunele Țării Făgărașului.

Întâlnirea a avut loc la Viștea iar tema principală a discuțiilor a fost legată de veșnicele probleme în aplicarea legislației fondului funciar. Primarii s-au plâns în special din cauza unor reglementări care creează blocaje în administrație. Ca exemplu au fost dați mai mulți locuitori care refuză, în mod repetat, punerea în posesie.

Potrivit oficialilor, există persoane care dispun de hotărâri judecătorești ce prevăd plata de penalități din partea primăriilor dacă nu se face punerea în posesie. Astfel, respectivii cetățeni încasează periodic sume de bani din bugetele locale, profitând de faptul că legea nu sancționează refuzul de a intra în posesie.
Prefectul și primarii prezenți la întâlnire au convenit ca, Instituția Prefectului să trimită adrese tuturor primăriilor din județ prin care să solicite administrațiilor să înainteze, în termen de șapte zile, propuneri de modificări la legislația privind fondul funciar.

Prefectura și OCPI Brașov vor analiza ulterior și vor centraliza propunerile. Apoi vor întocmi un proiect de modificare și completare a legislației în domeniu, care va fi comunicat reprezentanților județului Brașov din Parlament și ministerelor de resort.

La Giorgia
Belvedere
Tractari auto
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Monumente funerare
Eve

 

foto: Instituția Prefectului Județul Brașov


Apreciază
Distribuie