Preot militar nou la biserica Armatei. După 8 ani în Veneția, pr. Alexandru slujește în Făgăraș

Preotul militar Gherasim Frățilă, care a slujit la altarul Bisericii “Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” a Garnizoanei Făgăraș, a călcat pragul pensionării, după aproape 25 de ani în slujba lui Dumnezeu și a Armatei.

Schimbul de generații a avut loc sâmbătă 30 aprilie, cu prilejul Zilei Infanteriei, când la Biserica Garnizoanei a fost instalat tânărul preot Alexandru Socaciu.

Acesta are 36 de ani, este născut în Făgăraș, a absolvit Seminarul Teologic de aici și apoi Facultatea de Teologie din Sibiu.

Părintele Alexandru ne-a declarat că se desparte cu greu de Veneția de Jos, satul unde a slujit până acum.

Am luat cu noi bucăți de Veneția să mai simțim mirosul și splendoarea costumelor populare. Cred că ne vor alina dorul de sat, atât cât se va putea.”

Pr. Alexandru este convins că îl așteaptă o carieră cu multe încercări.

Cea mai dificilă provocare va fi lupta cu mine însumi lucrând cu militarii. De la obiceiurile strămoșești ale vetrei satului, la conectarea la tot ceea ce este nou și provocator, distanța este una considerabilă. Am credință că tot Dumnezeu ne va fi alături și va lucra prin noi toți, dacă îi cerem ajutorul“.

UPRUC-CTR
RIM Fam
Autopel
Demgy
Monumente funerare
Amanet King Onix
Qi Meridian

Slujba de Te Deum a fost oficiată de IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, în fruntea unui sobor de preoți. Printre participanții la ceremonia de instalare s-au aflat de asemenea comandantul Centrului de Perfecționare Infanterie “Constantin Brâncoveanu”, col. Nicolae Acasandrei, dar și comandantul Spitalului Militar de Urgență Brașov, col. Dr. Alexandru Kereszetes. Ambii au fost decorați de IPS Laurențiu cu cea mai înaltă distincție mitropolitană, “Crucea Șaguniană pentru mireni”.

La finalul ceremoniei a fost oficiată o slujbă pe platforma unității militare, cu participarea tuturor cursanților aflați la instruire în Făgăraș.

 

 

foto: Centrul de perfecționare infanterie “Constantin Brâncoveanu”


Apreciază
Distribuie