Preot nou la biserica din cimitir

foto: Cornel Comici

Preotul Laurențiu Urian este noul paroh al bisericii Adormirea Maicii Domnului din cimitir. El a fost instalat duminică, 7 martie, de protopopul Făgărașului, preotul Iulian Boac, care l-a descris drept „un om harnic, un om dedicat studiului, un om care, cu siguranță, va împleti rugăciunea cu lucrarea cea duhovnicească” .

Noul paroh va oficia slujbele religioase alături de preotul Liviu Petraşcu în biserica Adormirea Maicii Domnului.

Doctor în teologie, preotul Laurențiu Urian a slujit anterior, timp de aproape 19 ani, în biserica din Părău. Despărțirea de comunitatea de acolo nu i-a fost ușoară.

foto: Cornel Comici

(…) câte lucruri frumoase n-am făcut împreună cu ajutorul lui Dumnezeu: pictarea bisericii, renovarea și extinderea casei parohiale, amenajarea capelei mortuare, a muzeului satului, a cimitirului… O, Doamne! … și câte și mai câte activități cu tinerii, cu copiii, pelerinaje, seri duhovnicești, Liturghii arhierești… Lacrimile parcă sunt împotrivă a le scrie pe toate.

BPM - excavatorist
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Mobila SH
Reno Depo
Amanet King Onix
Sumi Agro - Kaishi

Părăul vă rămâne satul natal al copiilor mei. Când ei s-au născut, săpam fântâna la casa parohială. Da, era chiar ziua de 2 octombrie a anului 2003. Atunci am dat de apă. Mi-aduc aminte cum am fugit la biserică să-i mulțumesc Domnului pentru nașterea pruncilor și cum oamenii pe care-i întâlneam în cale se închinau auzind de minunea nașterii tripleților. David, Rebeca și Iustina au plâns când le-am spus că am hotărât să plec. N-a fost ușor să crești copii și să te dedici la fel de mult și parohiei. Plec, dar vă iau cu mine. Vă iau în inima mea, în lacrimile și rugăciunile mele.

(…) Dumneavoastră ați fost marea mea familie. Acum, la vreme de bilanț, vă am în minte pe toți: fie stând în biserică la rugăciune, cu sapa sau furca în mână (pe cei mai bătrâni), cu pruncii în brațe (pe cei mai tineri), la curățenia bisericii sau a cimitirului, la nunți, la botezuri sau alte momente de veselie. După câți părinți și bunici n-am plâns împreună?!”, a scris preotul Urian într-un mesaj adresat credincioșilor din Părău.

Odată cu mutarea preotului Urian în Făgăraș, postul de paroh din sat a fost scos la concurs de Mitropolia Ardealului.  Dosarele se pot depune până în 15 martie.


Apreciază
Distribuie