Fără permise de conducere, pe drumurile din Țara Făgărașului

Ziua de duminică, 7 martie, a fost cu ghinion pentru un bărbat care conducea un utilaj agricol în Cincu și pentru un băiat care conducea un motoscuter în Părău. Ambii s-au ales cu dosar penal pentru mai multe infracțiuni.

Polițiști din Voila au oprit în trafic un bărbat, care conducea un utilaj agricol pe DJ 105, pe raza localității Cincu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Când l-au testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,55 mg/l alcool pur, așa că șoferul a fost dus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au constatat și că bărbatul nu deține permis de conducere, după ce au i-au verificat numele în baza de date a Poliției Române.

Șoferul este acuzat de două infracțiuni, și anume: conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Amanet King Onix
TMF Copy Center
Monumente funerare
Stefani Pool

Tot polițiștii din Voila au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 17 ani, care conducea un motoscuter pe DJ 130 A, pe raza localității Părău.

Când au verificat documentele personale și ale vehiculului condus, oamenii legii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că motoscuterul nu este înmatriculat, având montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare, ce figurau ca aparținând unui alt vehicul.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, se arată în comunicatul de presă al IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie