Prima victorie a Francezului din Cobor. Comuna Șoarș vrea ajutorul pompierilor voluntari

foto: Asociatia de pompieri SISUR

Șoarș este prima comună din Țara Făgărașului care recunoaște competența pompierilor voluntari din Cobor.

Autoritățile locale au încheiat un contract de colaborare cu asociația condusă de Erwan Jolliff, cunoscut drept Francezul din Cobor.

„Îi mulțumim domnului Dănuț Ioan Timiș pentru încredere acordată asociației noastre și pentru grija pe care o demonstrează față de locuitorii din comunitatea lui”, spune Joliff.

Salvatorii se angajează astfel să intervină în satul Felmer când vor fi solicitați în cazul unor incendii sau inundații, spre exemplu.

Timpul, care este extrem de important în cazul unor situații de urgență, va fi mai scurt decât cel în care pot interveni pompierii din Făgăraș. Cobor se află la doar 4-5 kilometri de Felmer.

PSD - alegeri locale 2024
Proaspat Alb
Sezar Forest - soferi profesionisti
Victoria Federal IFN
JTTI
Mobila SH

„Eu zic că cel puțin o jumătate de oră, poate 45 de minute, ar face pompierii din Făgăraș dacă ar veni. Pe când ei, zece, maxim 15 minute”, spune Dănuț Timiș, primarul comunei Șoarș.

Pompierii asociației SISUR nu au cerut nimic prin protocolul de colaborare, dar edilul promite că se va discuta în Consiliul Local să le fie decontat combustibilul, cel puțin.

Este prima victorie a francezului din Cobor, care este gata să intervină cu colegii lui și în alte sate din zonă. Numai că se lovește de zidurile ridicate de aleșii locali. Erwan Joliff susține că a trecut o lună de când a trimis o ofertă de colaborare primăriilor din Jibert și Comăna, dar nu a primit încă nici un răspuns concret.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie