Primăria care a sădit 240.000 de arbori

Săptămâna aceasta se finalizează în comuna Şercaia împăduririle începute în luna martie. În fiecare an în comuna condusă de Cristinel Paltin se plantează minim 30.000 de arbuşti.

În această primăvară au fost plantaţi 37.000 de salcâmi pe raza satelor Şercaia şi Hălmeag.

Puieţii au fost cumpăraţi cu 20 de bani de la un producător din judeţul Galaţi şi au până la 70 cm înălţime.

La Şercaia pomii au fost plantanţi astfel încât să creeze nişte perdele de protecţie înspre comuna Părău, acolo unde a fost făcută ferma de nurci (protecţie împotriva vântului şi a mirosurilor). De asemenea, s-au mai plantat pe marginea canalelor şi pe locuri neproductive. La Hălmeag, tot pe zone neproductive s-au plantat arbuştii.

Anul acesta împăduririle s-au efectuat numai cu salcâmi, deşi în alţi ani s-au mai pus stejari şi frasini, spune edilul Cristinel Paltin.

RIM Fam
Monumente funerare
Florian Shaorma
Proaspat Alb
Qi Meridian

Dacă salcâmul nu este un copac pretenţios şi creşte fără prea mare îngrijire, în schimb stejarii trebuie urmăriţi şi întreţinuţi vreme de 7 ani de la momentul plantării lor.

Primarul a constatat că circa 90% din ceea ce plantează se şi prinde. Aşa se face că de mai bine de două mandate încoace, pe raza comunei au prins rădăcini peste 240.000 de puieţi.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie