Primăria Victoria caută operator de apă şi canal

Activitatea serviciului de apă şi canalizare din oraşul Victoria va fi scoasă la licitaţie „cu urgenţă maximă”. Potrivit primarului Gheorghe Cristian, la această oră se întocmeşte documentaţia pentru postarea licitaţiei în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Din 2006 începând activitatea a fost gestionată de firma omului de afaceri Olimpiu Şoneriu, respectiv Carmolimp. În 2011 acesta a solicitat Consiliului Local majorarea preţului practicat, însă Legislativul a refuzat, aşa că operatorul a început să înregistreze primele pierderi.

În noiembrie 2012 contractul a fost reziliat. Apoi Consiliul Local a stabilit delegarea gestiunii serviciului către Parcul Industrial. În aprilie anul acesta, consilierii locali de la Victoria s-au întâlnit în şedinţă extraordinară şi au discutat două ore pe marginea acestui proiect. Ei aveau de ales între gestionarea activităţii de furnizare apă şi canalizare printr-un serviciu cu personalitate juridică din subordinea Primăriei sau delegarea acestei activităţi către un operator străin. Au votat în majoritate pentru delegarea activităţii, după cum a precizat atunci viceprimarul Cristina Bratu.

Şeful Biroului de Urbanism şi Investiţii din cadrul Primăriei, Sorin Ticşulescu, spune că se încearcă menţinerea preţului de acum la apă şi canal. Însă până la elaborarea caietului de sarcini şi al studiului de oportunitate, acest lucru nu poate fi socotit drept certitudine.

Monumente funerare
Florian Shaorma
BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb

„În acest moment locuitorii oraşului plătesc 0,39 lei pe canal şi 1,98 lei pe apă. Împreună, utilităţile costă 2,46 lei/mc fără TVA, deci 2,92 lei/mc cu TVA inclus”, explică viceprimarul Cristina Bratu.

În cel mai scurt timp după întocmirea documentaţiei, aceasta va fi postată pe SEAP şi se vor putea primi oferte din partea firmelor interesate.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie