Primării cu acte controlate pentru legalitate

Prefectul Mihai Mohaci

Prefectul Mihai Mohaci

Prefectul judeţului le-a explicat ieri primarilor din zona Făgăraşului ce se va întâmpla dacă vor fi găsiţi cu acte administrative nelegale. Hotărârile de Consiliu Local şi dispoziţiile de primar, suspecte de nelegalitate, vor fi atacate de instituţia prefectului în instanţa de contencios administrativ, în termen de 6 luni de la data comunicării lor către Prefectură.

În anul care a trecut, instituţia prefectului le-a atras atenţia primarilor şi secretarilor de primării despre nelegalitatea actelor şi în 92% dintre cazuri autorităţile publice au procedat la revocarea acestora. În 8% din cazuri, prefectul a promovat în instanţă acţiunea în anulare.

Pe viitor, prefectul Mihai Mohaci spune că nu va mai face nici măcar atenţionări, ci va ataca direct în contencios administrativ actele nelegale, indiferent de culoarea politică a primarilor!

Amanet King Onix
Monumente funerare
TMF Copy Center
Din Bucatele Cetatii - angajari

Într-un top al actelor controlate pentru legalitate figurează comuna Hârseni cu 4 atenţionări, Beclean cu 3, Părău şi Recea cu 2. Prefectul Mohaci s-a întâlnit ieri la Casa de Cultură cu primarii, consilierii locali şi secretarii comunelor şi oraşelor din zona noastră.


Apreciază
Distribuie