Primarul Făgărașului cere Casei Județene de Pensii să revină asupra deciziei de desființare a Casei de Pensii Făgăraș

Primarul Făgărașului cere public Casei Județene de Pensii, într-un mesaj publicat pe Facebook luni, 2 octombrie, să revină asupra deciziei de desființare a Casei de Pensii Făgăraș. Decizia reorganizării caselor de pensii a fost luată de Ministerul Muncii pentru reducerea cheltuielilor, numai că cea din Făgăraș deservea jumătate din județ.

ACTUALIZARE

Casa Județeană de Pensii a reacționat la acuzațiile aduse de Gheorghe Sucaciu. Instituția județeană îl contrazice pe primar și afirmă că nu vor fi afectați cetățenii din Țara Făgărașului și nici activitatea punctului de lucru din municipiul nostru, însă va dispărea un post din organigramă în urma legii adoptate de Parlament. Detalii, aici.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Gheorghe Sucaciu spune că a fost informat în 25 septembrie că, la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice, s-a luat hotărârea de a se desființa Casa Locală de Pensii Făgăraș, prin absorbție la instituția județeană, deși aceasta deservea 24.000 de persoane din 97 de localități din județul Brașov.

Potrivit edilului, Casa Județeană de Pensii Brașov propune înființarea unui punct de lucru la Făgăraș, deservit de către un număr de șapte consilieri. Sucaciu consideră această soluție inoportună: „pentru acest punct de lucru se propun doar activități de preluare/înregistrare a dosarelor și oferirea de informații, forma nouă de organizare propusă neavând personalitate juridică proprie, așa cum avea instituția care tocmai a fost desființată”, precizează primarul.

Agromar
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
JTTI
curatare tapiterie

„La nivel național urmează fie luate o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare și utilizarea eficientă a fondurilor publice. Totuși, prin desființarea Casei Locale de Pensii Făgăraș, consider că reducerile de cheltueli rezultate în urma acestei acțiuni nu vor putea să justifice pe deplin disconfortul și neplăcerile la care vor fi supuși beneficiarii arondați fostei Case Locale de Pensii Făgăraș.

SOLICIT public Casei Județene de Pensii Brașov și Casei Naționale de Pensii Publice să revină asupra deciziei de desființare a Casei Locale de Pensii Făgăraș, instituție care deservea interesele a peste 24.000 de beneficiari din 97 de localități ale județului Brașov (aproximativ jumătate de județ)”, scrie Gheorghe Sucaciu în mesajul public.

Primarul Făgărașului face apel și la parlamentari să îl sprijine.

„Îi rog public, de asemenea, pe toți parlamentarii PSD din județ SĂ SPRIJINE demersul meu de REÎNFIINȚARE a Casei Locale de Pensii Făgăraș. Fac, de asemenea, un apel și la ceilalți senatori și deputați din Țara Făgărașului să își ofere aportul pentru soluționarea acestei situații. Este în interesul cetățenilor din Țara Făgărașului ca această problemă să fie soluționată în cel mai scurt timp cu putință și de aceea, în ceea ce mă privește, voi face tot ceea ce este necesar pentru ca decizia de desființare a Casei Locale de Pensii Făgăraș să fie anulată”, a adăugat primarul Sucaciu, șeful PSD Făgăraș.


Apreciază
Distribuie