Casa Județeană de Pensii reacționează: Nu este o desființare la Făgăraș, cetățenii nu sunt afectați

foto: ghidlocal.com

Casa Județeană de Pensii reacționează după ce Gheorghe Sucaciu a anunțat că „la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice s-a luat hotărârea de a se desființa Casa Locală de Pensii Făgăraș, prin absorbție la instituția județeană”, și a cerut public revenirea asupra deciziei. Instituția județeană îl contrazice pe primar și afirmă că nu vor fi afectați cetățenii din Țara Făgărașului și nici activitatea punctului de lucru din municipiul nostru, însă va dispărea un post din organigramă în urma legii adoptate de Parlament.

„Casa Locală de Pensii Făgăraș nu a fost desființată. Vorbim de o reorganizare a structurii Casei Județene de Pensii Brașov, iar la Făgăraș va funcționa în continuare o structură sub forma unui punct de lucru, care nu va afecta absolut deloc cetățeanul sau activitatea acelui punct de lucru. Cetățenii se vor adresa în continuare punctului de lucru din Făgăraș, care va prelua toate cererile. Nu e vorba de o desființare acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Brașov, Bogdan Ionut Naferică, pentru Bună Ziua Făgăraș.

Naferică spune că reorganizarea are loc în contextul modificărilor legislative recente, „așa cum multe instituții au făcut-o și o vor face în perioada următoare” pentru reducerea cheltuielilor bugetare. „În acest context au fost luate anumite măsuri de reorganizare”, a adăugat el.

„Spre exemplu, au fost comasate servicii. Se desființează anumite posturi dacă este cazul. Cum bine știți, legea recent asumată în Parlament de către Guvern prevede anumite obligații, dar care nu vor duce la schimbări în sens negativ pentru cetățenii din Țara Făgărașului”, mai spune purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Brașov.

Leloland
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Proaspat Alb
Dentistry Tour - dr. Monica Paler
Spalatoria GPC
JTTI
Monumente funerare

În schimb, vor fi afectați angajații. Mai precis, va fi desființat postul de șef serviciu. „Vor funcționa șapte funcționari publici. Erau opt”, spune Naferică. Întrebat ce post va fi afectat, el a declarat că este vorba despre cel de șef serviciu, care nu va mai exista.

Întrebat dacă au fost înștiințați pensionarii despre noile modificări, Bogdan Ionut Naferică a răspuns pentru Bună Ziua Făgăraș: „Nu este nevoie de o înștiințare a pensionarilor, pentru că, repet, pensionarul nu va simți nici o schimbare în activitatea Casei de Pensii. În continuare rămâne aceeași arondare, cetățenii din zona Țării Făgărașului se pot adresa funcționarilor care își desfășoara activitatea acolo pentru a prelua orice fel de cereri ca până acum, în aceleași condiții. Este vorba doar despre o reorganizare internă care nu are niciun impact asupra cetățeanului.”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în august, măsuri de reducere a cheltuielilor publice convenite în cadrul coaliției de guvernare. El a declarat că reformele din sectorul bugetar sunt necesare și pentru că au fost convenite cu Comisia Europeană, astfel încât fondurile europene destinate României să nu fie blocate.


Apreciază
Distribuie