Primele asfaltări după introducere conductelor

De câteva zile au început în sfârşit, pe străzile Negoiu, Tudor şi Narciselor, lucrări anemice de asfaltare, după introducerea conductelor de apă şi canal. Vor rezolva problema traficului în măsura în care constructorul se va ţine de ele.

Asfaltarea nu înseamnă însă şi că pe respectiva stradă lucrarea la apă s-a încheiat. Ing. Vasile Manta, directorul sucursalei făgărăşene a SC Apă Canal SA a explicat etapele care trebuie parcuse până când la robinet va curge apă venită pe o conductă nou introdusă în subteran. DSCN7172

După introducerea ţevilor se fac probe de presiune în cazul conductelor de apă şi probe de etanşeitate în cazul conductelor de canalizare. Urmează dezinsecţia care înseamnă că pe ţevile de apă se introduce agent de dezinsecţie (cloramină) şi se lasă acolo 48 de ore, după care se spală conductele. Se iau probe de analiză şi numai dacă apa corespunde din punct de vedere bacteriologic şi chimic se face cuplarea la noua conductă recent introdusă.

Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Agromar
Demgy
Florian Shaorma

Cuplarea poate avea loc fie înainte de asfaltare, fie după asfaltarea de la suprafaţă, care nu încurcă această operaţiune, spune ing. Manta.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

 1. domnii ziaristi…in afara de a va comporta ca niste purtatori de cuvant ai politicienilor…nu va doare inima sa stati si sa va uitati la masacrul asta de asfaltare? Inteleg ca toata presa din fagaras e detinuta de indivizi din diverse partide, dar nu uitati ca intampaltor voi chiar stati in orasul asta. Macar asa minim ar trebui sa va pese de el. Nu vedeti cum toarna idiotii aia asfaltul? Dupa ce au spart toata strada Negoiu..in loc sa faca o asfaltare ca la carte cu trotuare si tot ce mai trebuie intr-o lume normala din anul 2014…ei scuipa in scarba niste fasii de asfalt? Nu va ridica nici o problema?

  1. Stimate Domn, noi ne comportam exact cum este normal sa o facem, relatam cele intamplate, comentariile va apartin dvs, cititorilor. Pe de alta parte daca ati avea bunavointa sa cititi mai multe articole care fac referire la aceste controversate lucrari, ati vedea ca am atras atentia de multe ori.
   Nu intelegem ce va asteptati sa facem mai mult decat atat, sa iesim cu topoarele in strada si sa dam in cap muncitorilor?!?!
   Aceasta lucrare este a Apa-Canal Sibiu, banii sunt dintr-un proiect european. Se prevede in acel contract sa se asfalteze exact ce s-a sapat. Sigur ca este total aiurea si cu totii suntem satui de ce se intampla, dar ce am putea sa facem mai mult decat sa scriem despre acest fapt?!?!
   Pe de alta parte, credem ca e tare simplu sa stai in fotoliu si sa asmuti pe altii impotriva a ceea ce nu-ti convine. Noi am facut maxim din ce am putea sa facem, adica sa atragem atentia si nu doar o data, Dvs ce ati facut ca cetatean al orasului?…. “nu va doare inima sa stati si sa va uitati la masacrul asta de asfaltare?” “Nu va ridica nici o problema?” …

Comentariile sunt închise.