Campania „Producător din Ţara Făgăraşului” – Carmen Boamfă

Săptămânalul Bună Ziua Făgăraş, Rado Star şi Super FM continuă să promoveze producătorii autohtoni din Ţara Făgăraşului, care îşi valorifică produsele în piaţa centrală din Făgăraş. IMG_2989

 După ce am prezentat deja patru producători din zona noastră care produc şi vând la Făgăraş deja cu o tradiţie de ceva timp, acum v-o prezentăm pe Carmen Boamfă, chiar după prima ei zi de piaţă. Nu mică ne-a fost mirarea când ne-a spus că a venit la Făgăraş în piaţă doar de câteva ore şi că este un producător de un an de zile.

Carmen Boamfă deţine trei solarii pe o suprafaţă totală de 1100 de metri pătraţi pe raza comunei Şercaia. Tot acolo doreşte să mai plantat patru hectare de coacăze negre şi are în plan să mai producă şi cătină, pe o altă suprafaţă de patru hectare.

IMG_2995

Şi asta nu e tot. Carmen Boamfă are şi un crez cu care a pornit în această nouă ocupaţie: nu fac busines, la mine e doar hobby. Aceasta pentru că nu dorinţa de îmbogăţire o animă să vină zi de zi în piaţă, ci faptul că poate îmbina utilul cu plăcutul, pasiunea pentru agricultură şi satisfacţia că ceea ce îşi pune pe masă este rodul mâinilor sale.

„Am început din plăcere această ocupaţie acum un an. Primele răsaduri au fost plantele aromate: busuioc, salvie, cimbru, oregano. Acum avem mai multe sortimente: dovlecei, roşii, salată, rucola, fasole verde şi ceapă verde. Am fost zilele trecute la un magazin mare din judeţ pentru a face un contract cu ei şi ca să putem vinde în cantităţi mai mari”, spune Carmen Boamfă.

Reno Depo
Spalatoria Aqua Carpet
Florian Shaorma
Firma servicii renovare
Mobila SH
JTTI
Amanet King Onix

Când povesteşte despre răsadurile ei, Carmen se arată foarte mulţumită de faptul că produsele sale sunt naturale. Ea spune că solariile şi produsele sale sunt finanţate din fonduri nerabursabile şi asta oarecum o şi obligă să nu folosească chimicale pe locurile unde produce. „Mă bucur că am reuşit să îmi menţin producţia fără îngrăşăminte chimice sau de orice altă natură. Folosim gunoi de grajd, iar acum ne putem lăuda că vindem produse naturale. Din acest motiv produsele noastre sunt puţin mai scumpe. Nu mă pot compara cu cei ce vin din sudul ţării, care practică preţuri mici mai ales că efortul pe care îl depun este unul minim”, mărturiseşte Carmen Boamfă.

După ce echipa ziarului Bună Ziua Făgăraş a vizitat solariile şi locurile unde sunt produse răsadurile din piaţă, Carmen are şi o propunere pentru această campanie: „am fost şi în alte locuri unde am încercat să îmi impun punctul de vedere, anume acela de a avea o asociaţie care să ne reprezinte pe noi producătorii autohtoni. Noi avem nevoie de reclamă mereu, mai ales acum vara când avem cea mai mare producţie. Nu ne putem bate cu cei care înroşesc roşile cu etrel şi practică preţuri mici. Noi producem natural, dar când venim în piaţă ne lovim de tot felul de probleme, care de care mai greu de rezolvat”, spune Carmen Boamfă.

IMG_2988

A doua zi de când este în piaţă, Carmen şi-a amenajat deja pe mesele unde încearcă să-şi valorifice produsele etichete cu inscripţia „Produse naturale”. Prin acest gest încearcă să atragă atenţia că cei care vor să mănânce cu adevărat sănătos, o pot face cu încredere.


Apreciază
Distribuie