Proiect de 9 milioane de lei pentru dotarea Spitalului Făgăraș

foto: bunaziuafagaras.ro

Ministerul Sănătății ar putea aproba un proiect în valoare de peste 9 milioane de lei, pentru dotarea și modernizarea Spitalului municipal Făgăraș.

Acesta prevede aparatură nouă pentru secția de Terapie Intensivă și achiziționarea unui colonoscop pentru cabinetul de endoscopie. Consiliul Local Făgăraș a aprobat în ședința extraordinară de ieri, la solicitarea conducerii unității spitalicești, cofinanțarea de 10% a proiectului.

„Spitalul a solicitat Consiliului Local să aloce 10% cofinanțare, pentru un proiect de dotare a Secției de Terapie Intensivă și a cabinetului de endoscopie, cu un colonoscop. Practic, continuă dezvoltarea spitalului, prin dotarea cu echipamente moderne. Anul acesta vom finaliza sălile de operație, în sensul că vor fi toate sălile dotate cu flux laminar. Sperăm, ca pe trimestrul patru, Ministerul Sănătății să ne aloce cofinanțarea de 90% pentru acest proiect, de dotare a Terapiei Intensive, cu flux laminar și toate echipamentele necesare“, a declarat Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație.

Suma votată seara trecută de aleșii locali va fi cuprinsă în bugetul de anul viitor. Așadar, dacă Ministerul Sănătății va aproba proiectul pentru dotarea Spitalului Făgăraș, aparatura va fi achiziționată în 2020.

Monumente funerare
Bikeathon 2020
Copy Center TMF

„Este un proiect finanțat de Ministerul Sănătății, valoarea acestuia este de aproximativ 9 milioane de lei, iar cofinanțarea proiectului este de 10%, 900.000 lei din partea Primăriei. Iar această finanțare va veni undeva anul viitor, în primul trimestru al anului. După cum ați văzut și în proiectul de hotărâre, banii trebuie să-i alocăm anul viitor, nu anul acesta“, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu, la finalul ședinței.

În prezent, în Spitalul Municipal sunt în plină desfășurare lucrările pentru mutarea modernizarea secției de Pediatrie. Consolidarea clădirii este aproape finalizată, iar constructorul a trecut la instalații și arhitectură, potrivit autorităților locale.


Apreciază
Distribuie