Proiecte europene la Cincu: buldoexcavator la Primărie, sonorizare la cămin şi pieptare la dansatori

Din fonduri europene Primăria Cincu îşi cumpără un boldoexcavator, îşi dotează ansamblul popular cu îmbrăcăminte şi încălţăminte şi îşi face sonorizare la căminul cultural.

De departe, cea mai costisitoare achiziţie este buldoexcavatorul. Utilajul costă 87.000 de lei şi va fi folosit la lucrările de pe domeniul public şi la situaţiile de urgenţă. Edilul Sorin Suciu explică faptul că intenţia de achiziţie a fost publicată pe SEAP, iar acum se aşteaptă oferte din partea producătorilor sau a dealerilor.

Buldoexcavatorul va fi cumpărat nou, condiţie ce rezultă din accesarea banilor europeni, iar pentru achiziţionarea lui administraţia publică nu va suporta nicio cofinanţare.

Salco

,,Mai avem alte două proiecte mai mici, cum este sonorizarea căminului cultural, atât staţie fixă, cât şi staţie mobilă, care costă 5.000 de euro. Am făcut deja plăţile pentru instalaţii şi urmează să fie montate în scurt timp. Celălalt proiect valorează 6.000 de euro şi presupune dotarea cu încălţări bărbăteşti şi femeieşti a membrilor Ansamblului ,,Florile Cincului”, respectiv 24 de perechi în total, şi dotarea acestora cu pieptare tradiţionale. Încălţămintea o cumpărăm de la o firmă din Botoşani, iar pieptarele le va face cojocarul din Drăguş până în luna iunie”, explică primarul.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie