Promovarea icoanelor pe sticlă din Ţara Făgăraşului

Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România“ va organiza anul acesta o serie de activităţi de promovare a picturilor pe sticlă. În acest sens, anul 2014 este denumit simbolic „Anul picturii pe sticlă“.

Evenimentul asociaţiei de promovare a satelor româneşti, dimpreună cu meşteşugurile şi oamenii locului, include patru localităţi rurale din România, două dintre ele fiind din Ţara Făgăraşului. Este vorba despre localităţile Şinca Nouă şi Cincu. Celelalte două localităţi cu tradiţie în arta picturii pe sticlă sunt Sibiel, judeţul Sibiu, şi Săpânţa, judeţul Maramureş.

Toate aceste localităţi vor fi incluse într-un ghid turistic de promovare a artei populare şi a satului, susţine Nicolae Marghiol, preşedintele asociaţiei. Tot el a mai subliniat şi faptul că de-a lungul anului 2014 vor avea loc mai multe evenimente în localităţile amintite pentru a atrage cât mai mulţi turişti şi admiratori, scopul principal fiind acela de a promova frumosul satului şi oamenii locului, meşteşugurile şi arta tradiţională.

Demgy
Amanet King Onix
JTTI
Mobila SH
Monumente funerare
Sumi Agro - Mospilan
Reno Depo
Proaspat Alb

Amănunte, în ediţia tipărită a săptămânalului Bună Ziua Făgăraş.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie