Proprietari de câini periculoși din Victoria și Cincu, sancționați cu 3.500 lei

Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au desfășurat miercuri, 23 februarie, pe raza orașului Victoria și a localității Cincu mai multe activități de verificare a respectării legislației în domeniul protecției animalelor. Au fost verificați și trei deținători de câini periculoși sau agresivi.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 lei, una dintre sancțiuni fiind aplicată pentru nerespectarea prevederilor legislative privind vârsta deținătorilor respectivelor exemplare canine, o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor legale ale deținătorilor de câini periculoși sau agresivi menționate de art. 3, alin. 2 din OUG. nr. 55/2002, în ceea ce privește obligația  acestora de a înregistra exemplarele canine la Asociația Chinologică Română și o sancțiune pentru lipsa unei plăcuțe de avertizarea cu inscripția „Câine periculos“ sau „Câine agresiv”, cu dimensiunile prevăzute de legislația în vigoare, la intrarea în imobilul în care sunt deținuți respectivii câini”, se arată în comunicatul IPJ Brașov.

Polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de pregătire a exemplarelor canine în scop de lupte între câini, faptă prevăzută și pedepsită de art. 14 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Proaspat Alb
Moveos Fagaras_11.22
Monumente funerare
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
La Turcu

 

foto: viata-libera.ro


Apreciază
Distribuie