Publicitate electorală | Alianța Dreapta Unită – Făgărașul are nevoie de schimbare

Cosmin Poparad este candidatul care poate duce administrația Făgărașului spre următorul nivel de competență și deschidere către cetățeni

Făgărașul este orașul oamenilor harnici și mândri. Un loc cu o istorie bogată și cu un cadru natural care-i fac pe mulți turiști din toată lumea să-l viziteze. Aici sunt două licee renumite care formează de mulți ani generații de oameni care-și demonstrează valoarea oriunde merg. Cu toate aceste avantaje, Făgărașul este încă departe de potențialul pe care-l are.

Există zone cu străzi fără asfalt, fără rețea pentru captarea apei pluviale și tot ce ține de infrastructură. Este nevoie de reabilitarea și modernizarea străzilor și trotuarelor din cartierele care s-au extins (Meltea, Veteranilor, Miorița, Salcâmului, Galați, Creangă, Libertății), deschiderea la ocolitoare a cartierelor Meltea și Veteranilor, crearea de noi treceri de pietoni pentru siguranța pietonilor.

Poparad Cosmin, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Făgăraș: “Ne dorim ca toți cetățenii care plătesc taxe și impozite să beneficieze de aceleași condiții de trai. Se construiesc cartiere noi, iar administrația trebuie să țină ritmul cu proiectele de infrastructură, astfel încât calitatea vieții cetățenilor din aceste cartiere să fie una ridicată.

 

Implementarea proiectelor pe fonduri europene trebuie urgentată pentru a beneficia cât mai mult de oportunitățile de finanțare nerambursabilă, în loc să ne împrumutăm. Împrumuturile curente în valoare de 12.8 milioane de euro ar fi putut fi evitate.

Proiectele pentru care reușim să atragem fonduri europene trebuie și implementate la timp, altfel există riscul pierderii acestor fonduri, urmarea fiind că trebuie făcute împrumuturi pentru a acoperi investițiile respective. Din păcate, asta s-a întâmplat cu cele 3 proiecte de mobilitate urbană care nu au fost demarate la timp, ceea ce a dus la pierderea a peste jumătate din banii pe care ar fi trebuit să îi primim pentru aceste proiecte. Pentru a finaliza lucrările, a fost nevoie de împrumuturi de 12.8 milioane de euro, bani care vor fi plătiți din bugetul local, adică din banii făgărășenilor. Astfel de situații pot fi evitate printr-un management mai bun al proiectelor, astfel încât să fie respectate toate condițiile și termenele pe care le asumăm prin contractele de finanțare nerambursabilă.

 

Cosmin Poparad a aflat de la Compania Națională de Investiții (CNI) că nu au fost făcute la timp branșamentele și racordurile la utilități pentru sala de sport

În luna aprilie, Cosmin Poparad a fost la CNI pentru a verifica stadiul în care se află proiectele din localitatea în care candidează: “Sala de sport de la Școala Ovidiu Densușianu trebuia să fie gata de mult timp. Din informațiile primite din partea celor de la CNI, am aflat că au ajuns sa implementeze acest proiect în proportie de 98%. În urmă cu două luni, au cerut Primăriei Făgăraș să facă branșamentele și racordurile la utilități, ca să poată finaliza și cei 2% rămași din investiție, ca aceasta să fie predată către Primăria Făgăraș. Acest lucru nu s-a întâmplat, așa că elevii sunt nevoiți să facă în continuare orele de sport afară, pe ploaie sau pe căldură extremă.” spunea Poparad.

 

Cine este Cosmin Poparad, candidatul ADU la Primăria Făgăraș?

Cosmin Poparad este făgărășean, tatăl a doua fete și de 14 ani antreprenor în domeniul asigurărilor. A fost consilier local timp de aproape două mandate, începând din 2012, fiind cu mai multe ocazii independent (în Consiliul Local și în candidatura din 2020). Întreaga sa activitate politică s-a concentrat pe dezvoltarea municipiului și pe rezolvarea problemelor comunității, precum și pe cheltuirea responsabilă și transparentă a banilor publici. S-a consultat adeseori cu cetățenii, i-a ascultat și le-a dus vocea mai departe către administrația locală. Printre inițiativele sale în Consiliul Local se numără un proiect de HCL pentru scaderea taxei la salubritate, o dorință a comunității pentru care se strânseseră peste 3000 de semnături.

Am fost, sunt și voi rămâne dedicat comunității! După o activitate susținută în cele aproape două mandate în Consiliul Local, am decis să mă alătur echipei USR, cu care împărtășesc valori comune, precum transparența, respectul față de cetățeni și responsabilitatea în cheltuirea banului public. Candidez la funcția de primar pentru că sunt convins de potențialul Făgărașului și de faptul că acest potențial poate fi atins de o administrație mai bine organizată și orientată exclusiv către creșterea calității vieții fiecărui cetățean și a întregii comunități. Îmi doresc să duc la îndeplinire proiectele pe care le-am susținut de-a lungul anilor, pentru a putea oferi cetățenilor cât mai multe motive de a rămâne în Făgăraș.

Cosmin Poparad își propune să realizeze proiecte comune cu administrațiile învecinate, astfel încât deschiderea autostrăzii să îi găsească pregătiți pentru a profita din plin de noile oportunități.

În 9 iunie, făgărășenii au șansa de a vota schimbarea de care e nevoie

În 9 iunie e o șansă mare pentru a schimba lucrurile în Făgăraș și a duce orașul acolo unde trebuie.

Irineu Darău, candidatul Alianței Dreapta Unită la Președinția Consiliului Județean Brașov, a crescut în Țara Făgărașului și își dorește să facă mai mult pentru oamenii de aici și pentru dezvoltarea zonei care are un potențial extraordinar. El spune că “oamenii din Făgăraș și din Țara Făgărașului vor schimbare. Sunt mândru să fac echipă cu Cosmin Poparad și colegii de la Făgăraș. Sunt oameni onești, curajoși și cu viziune. Împreună vom dezvolta Făgărașul și vom construi un viitor mai bun și o viață mai bună pentru întreaga comunitate.

 

 


Material realizat și comandat de USR Brașov. Cod mandatar financiar: 21240009.

 

Publicat de S.C. Promovare Media Star S.R.L.


Apreciază
Distribuie